Версія для друку

В ДНУ імені Олеся Гончара змагалися кращі команди СНД з водного поло

У стінах Палацу спорту Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара з 5 по 10 січня проходив Другий Міжнародний турнір "Dnipro Cap" на призи заслуженого тренера України Геннадія Фоміченка серед юнаків 1999 року народження та молодших.

У турнірі, що вже увосьме проводиться на базі ДНУ, брали участь вісім команд: ОСДЮШОР міста Могильова (Білорусь); «Навігатор», Кишинів (Молдова); Збірна СНД; МГФСО Москва (Росія); «Радуга» Москва (Росія); ДЮСШ Одеса (Україна); СДЮСШ-ДНУ Дніпропетровськ-1 (Україна); СДЮСШ-ДНУ Дніпропетровськ-2. Команда Одеси брала участь поза конкурсом. Головний суддя змагань – суддя міжнародного класу С. Гончаров (Дніпропетровськ).

Гра у водне поло є чудовим засобом різнобічної плавальної підготовки. Цілих шість днів йшла запекла боротьба. Глядачі встигли побачити всі достоїнства команд: загальну і швидкісну витривалість, навички і силу. Величезне коло вмінь, тактичне мислення, бійцівські якості і почуття колективізму, найвищу емоційність змагань – все це продемонстрували юнаки.

10 січня відбулося закриття турніру та нагородження переможців. Місця розподілили таким чином: 1- «Радуга» (Москва), 2 - «Навігатор» Кишинів, 3 – МГФСО, Москва, 4 – СДЮСШ-ДНУ, Дніпропетровськ-1.

Геннадій Дмитрович Фоміченко зазначив, що на базі ДНУ працює спеціалізована школа олімпійського резерву з водного поло: «Ми беремо участь у всіх змаганнях, що проводяться Міністерством освіти і науки України – це близько 40 змагань на рік серед юнаків різного віку. Мета турніру – привити у дітей любов до спорту, виховати з них справжніх борців. На наш погляд, турнір пройшов на досить високому рівні. У фіналі опинилися найсильніші команди СНД. На жаль, цього року команди ДНУ не потрапили до трійки призерів, але це теж добре – на помилках, кажуть, вчаться. Наші тренери побачили, над чим потрібно ретельніше працювати».

Загалом, за видовищністю і динамікою водне поло значно перевершує плавання і вимагає від спортсменів сили, витривалості і чіткої координації рухів.

Шудрик Валерія, прес-служба ради студентів ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram