Версія для друку

На лекцію – до відомого політика

Чудовою нагодою послухати лекцію депутата Верховної Ради України Юрія Єханурова скористалися не тільки студенти – до аудиторії прийшли і викладачі ДНУ. Тема «Політичні ризики в Україні: інвестиційний аспект», на думку Юрія Івановича, є дуже актуальною для Дніпропетровщини, адже екс-губернатор області чудово знає потенційні можливості нашого регіону. А сьогоднішні студенти, за його переконанням, вже у найближчому майбутньому стануть головною рушійною силою економічних та політичних процесів в Україні. Саме тому Юрій Єхануров так багато часу приділяє спілкуванню зі студентством та науковцями провідних університетів держави. Після публічної лекції в Дніпропетровському національному університеті за розкладом ще кілька виступів у Львівському національному та Львівській політехніці. Він – частий гість у Київському Національному університеті та столичній політехніці, і говорить, що звичний до гострих запитань та критичних зауважень. Щоправда дніпропетровські студенти таких не ставили, мабуть на дружній лад налаштувало звернення екс-премєра «Колеги!» та визнання студентства елітою суспільства.

У Верховній Раді минулого скликання Юрій Єхануров працював у Комітеті з питань науки і освіти, тому із професійною зацікавленістю ознайомився з новими проектами, які реалізуються в ДНУ, оглянув новий корпус, де після реконструкції навчаються студенти трьох факультетів. Ректор університету Микола Вікторович Поляков разом із деканом факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Іриною Степанівною Поповою продемонстрували перші результати діяльності Центра історії та розвитку української мови, що був рік тому заснований ДНУ спільно з облдержадміністрацією. Особливу зацікавленість у гостя викликали останні видання, підготовлені філологами та мистецтвознавцями.

Також Юрій Єхануров оглянув Ресурсний центр підготовки магістрів, який нещодавно відкрився на соціально-гуманітарному факультеті ДНУ. Створення і технічне обладнання центру – результат реалізації міжнародного проекту TEMPUS, на його базі будуть готуватися магістри за поки ще новим для України фахом «кризовий аналіз і прийняття рішень». Декан факультету Сергій Олександрович Токовенко розповів про співпрацю у складі консорціуму з університетами країн-фундаторів Болонської системи: Римським університетом «La sapiensa» та Штудгартським університетом.

Змістовним видалося і спілкування на історичному факультеті, там гостя зацікавила реалізація дослідницького проекту з вивчення історії німецьких поселень в Україні, про який разом із деканом Сергієм Івановичем Світленко розповідала директор Інституту українсько-німецьких історичних досліджень, завідувач кафедри всесвітньої історії ДНУ Світлана Йосипівна Бобильова.

Із радістю гість приймав у подарунок останні видання університетських науковців, адже як справжнього політика його цікавить усе – історія, філософія, політологія, мовознавство.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram