Версія для друку

«Географічні бої» у ДНУ

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла інтелектуальна вікторина «Географічні бої» серед студентів-іноземців. В ерудованості та кращій обізнаності з питань світової географії змагалися між собою студенти з Азербайджану, Таджикистану та Туркменістану.

Захід відбувся за підтримки ректорату, ради іноземних студентів та відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн і академічних обмінів. Проведений з метою розширення кругозору студентів-іноземців, він, за словами організаторів, викликав неабияку зацікавленість серед молоді. «Щойно дізнавшись про вікторину, наші студенти виявили активне бажання стати її учасниками і перевірити наскільки ґрунтовними є їхні знання з географії, – розповідає голова ради іноземних студентів ДНУ Мірхаліл Намаззаде. – Подібні ініціативи студентів-іноземців свідчать про те, що Україна вже встигла стати для них другою батьківщиною. Вони поважають її культуру та мову і намагаються не бути осторонь широкої громадської діяльності та культурного життя нашого університету», – говорить Мірхаліл.

Перед початком вікторини всі студенти були поділені на три команди (по п’ять учасників різних національностей в кожній). Гра складалася з п’яти етапів, під час яких учасникам пропонувалося пройти тест на знання міст, країн та їх столиць, позмагатися в загальній ерудованості з географії, виявити швидкість та кмітливість у вирішенні географічних ребусів, вгадати країну за прапором та підготувати власне питання для команди суперників. Завдання стосувалися різних галузей географії («Яка пустеля на Землі найбезводніша?», «В якому південноамериканському місті стоїть 38-метрова статуя Ісуса Христа?», «Чия експедиція здійснила першу кругосвітню подорож?») й часом змушували гравців серйозно дискутувати. Та хоч вікторина і мала змагальний характер, пройшла вона все ж у дружній і веселій атмосфері.

За перебігом інтелектуальних боїв між командами уважно спостерігало почесне журі у складі провідного спеціаліста відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн і академічних обмінів Раїси Старчевської та представників ради іноземних студентів – Мірхаліла Намаззаде та заступника голови культмасового сектору Діани Желяпової. За їхніми підрахунками, переконливу перемогу в географічній вікторині здобула перша команда, яка й отримала в подарунок символічний глобус. Усі, без винятку, учасники були також нагороджені іменними грамотами.

Немає сумнівів, що гра залишила в іноземних студентів ДНУ купу приємних емоцій! Начальник відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн і академічних обмінів Геннадій Анатолійович Онищенко відзначив, що з січня наступного року планується проведення подібних ігор (а саме вікторини «Історичні бої», ігри «Що? Де? Коли? ») та підготовка до інших цікавих заходів (фестивалю національних культур, благодійних акцій для дітей тощо). «У часи надмірного захоплення мережею Internet нове покоління студентів майже розучилося думати і корисно відпочивати, – говорить Геннадій Анатолійович. – Саме тому, на наш погляд, дуже важливим є забезпечення якісного культурного й інтелектуального дозвілля, формування дружньої й творчої атмосфери серед студентів».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram