Версія для друку

Благодійна акція студентів-іноземців

Рада іноземних студентів ДНУ ім. Олеся Гончара за підтримки відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн і академічних обмінів та особисто ректора М.В.Полякова провела благодійну акцію для вихованців дніпропетровської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату № 2.

Зі святковим концертом актив іноземних студентів університету завітав до Дніпропетровського обласного навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами розумового і фізичного розвитку. Студенти з різних куточків світу – Молдови, Турменістану, Киргизії, Анголи та Китаю – запропонували яскраві творчі номери. Як говорять самі студенти, сьогодні Україна для них– це друга батьківщина. Відтак їхнім першочерговим завданням є максимальна адаптація до тутешніх умов проживання та якнайширше пізнання українського суспільства. "У вашій країні ми відчуваємо себе майже як удома, – зазначають студенти-іноземці. – Тож у якості вдячності й для подальшого зміцнення нашого взаєморозуміння ми, у свою чергу, захотіли зробити такий подарунок для маленьких українців".

Варто зазначити, що в ДНУ нині навчається близько 400 студентів з 24 країн світу. У грудні минулого року в університеті була створена Рада іноземних студентів – самостійний орган, що дозволяє небайдужим іноземцям активно реалізовувати цікаві проекти та ідеї. Ось і ця студентська ініціатива знайшла свій відгук. "Незалежно від віри, національності, кольору шкіри ми всі повинні жити у злагоді, – говорить голова Ради іноземних студентів ДНУ Мірхаліл Намаззаде. – Зі свого боку, ми, студенти-іноземці дніпропетровського університету, вирішили приділити увагу вихованцям школи-інтернату № 2 та подарувати їм нашу творчість і наше спілкування", – наголосив Мірхаліл.

Зі сцени актового залу інтернату, де проходив концерт, лунали численні вокальні дуети. Дивували учасники малечу й заворожуючим індійським танком, й екзотичною піснею у виконанні тендітної китаянки. А на останок запропонували заслухати поезію В.Симоненка "Ти знаєш, що ти – людина?", яка мимоволі наштовхувала на роздуми про цінність людського життя…

Увесь концерт пройшов на піднесеній ноті – святковий настрій студентів дуже швидко передався дітлахам. Діти емоційно відгукувалися на кожен подарований виступ – хвилі захоплених оплесків маленьких слухачів просто не вщухали! Та найбільшою нагородою для наших студентів, в першу чергу, стали усміхнені й задоволені обличчя дітей, що сяяли по всьому залу.

Вихованці школи-інтернату з великою неохотою відпускали своїх гостей. Однак студенти запевнили своїх маленьких друзів, що незабаром знову приїдуть до них у гості. Вони також висловили подяку працівникам і учням закладу за такий теплий і щирий прийом. "Ви такі світлі! Ви – найкращі! Бажаємо вам усім щастя, звичайного людського щастя. Будьте здорові і не сумуйте!" – побажали гості на останок.

На завершення зустрічі до своїх вихованців звернулася і заступник директора з наукової частини школи-інтернату № 2 Олена Анатоліївна Зацепіна. "Зі школою-інтернатом № 2 Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара пов'язує давня дружба – за сприяння ректора М.В.Полякова в інтернаті створено кафедру дефектології, на якій отримують професійне навчання працівники закладу, а також відбувається безпосередня студентська практика з корекційної роботи. Сьогодні до нас завітали юнаки і дівчата різних національностей. Але ми мусимо добре пам'ятати, що, насамперед, усі ми – сестри і брати. А відтак, ми повинні завжди бути разом", – підкреслила Олена Анатоліївна. Вона також особисто подякувала студентам за дружній візит: "Дякуємо вам за увагу до нашого закладу і за те, що навіть під час сесії ви знайшли час побувати у нас і принесли радість нашим дітям!"

В планах у студради ДНУ з нового навчального року активно продовжити плідну співпрацю з цим закладом у галузі різних гуманітарних проектів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram