Версія для друку

Вклонімося великим тим рокам!

Щирі вітання на адресу ветеранів Великої Вітчизняної війни лунали напередодні Дня Перемоги у Палаці студентів Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара.

Ректорат, Рада ветеранів, профком ДНУ глибоко шанують та проявляють постійну турботу про учасників війни. Головним, насамперед, є вирішення соціальних проблем та оздоровлення ветеранів. Сьогодні ветеранська організація університету налічує 51 учасника бойових дій, 122 працівника тилу, які мають статус учасників війни. Щорічно підтримуються та впорядковуються пам’ятники загиблим, які є на території університету, щорічно ветерани заохочуються подякою та грошовою винагородою. За ініціативою Ради ветеранів створений волонтерський центр для індивідуальної підтримки одиноких та хворих ветеранів, оскільки більшість з них за віком не працюють в університеті, деякі уже немобільні і потребують додаткової уваги.

Від імені керівництва університету присутніх привітав проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді ДНУ Валентин Васильович Іваненко: „У ці травневі дні ми знову подумки повертаємося до вікопомних подій найжорстокішої з воєн в історії людства, коли у смертельному двобої з фашистськими агресорами вирішувалася доля світової цивілізації. І чим далі у минуле відходять грізні обриси війни, тим повніше постає велич народного подвигу. У цей день ми скорботно схиляємо голови перед світлою пам’яттю всіх, чиє найдорожче – життя відняла війна. Наш моральний обов’язок – як зіницю ока, зберігати духовну єдність з поколінням, для якого патріотизм – не просто слова, а найвище ціннісне мірило. Дорогі наші ветерани, ви належите до славної когорти найповажніших і найавторитетніших людей в університеті, де продовжуєте сіяти золоті зерна знань, людяності, справедливості. Вдячність вам безмірна і низький уклін за звершене вами заради добра й щастя вселюдського. Наснаги вам, здоров’я, душевного спокою й сімейного затишку на многії літа!”

Від імені Ради ветеранів ДНУ ім. О.Гончара присутніх на урочистих зборах привітав голова ветеранської організації Валентин Олександрович Балакін, від імені студентів – четвертокурсниця факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Альона Сівкова, а творчі колективи Палацу студентів ДНУ подарували святковий концерт.

З нагоди 67 річниці Великої Перемоги відбулася урочиста церемонія покладання квітів до меморіалу з викарбуваними прізвищами 160 студентів, аспірантів і викладачів університету, що загинули під час війни та до погруддя на фасаді другого корпусу ДНУ великого письменника і фронтовика Олеся Гончара. Також проректор В.І. Іваненко, голова профкому ДНУ О.Л. Тупиця, голова ради ветеранів В.О. Балакін та голова ради студентів М. Плясов завітали до героя Радянського Союзу Олексія Васильовича Колесникова. Він почав воювати льотчиком-розвідником з вересня 1941 року, здійснив 168 бойових вилетів у розвідку. Після війни до 1960 року працював у військово-повітряних силах. Ветерану вручили медаль „За вірну службу ДНУ”, адже Олексій Васильович тривалий час очолював службу охорони університету.

Вічна слава героям, які пройшли дорогами війни, здобули перемогу для майбутніх поколінь! Вклонімося живим! Ніхто не забутий, ніщо не забуто!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram