Версія для друку

Сеанс одночасної гри на 80 шахівницях

У Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул та Президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов відкрили Міжнародний тиждень шахового мистецтва.

Захід триватиме із 19 по 25 квітня цього року Протягом тижня буде проведено ряд спортивних та інтелектуальних заходів, у яких візьмуть участь шахісти світового рівня та любителі шахів з Дніпропетровської області, а також учасники з Росії та Білорусії. Серед учасників є учні шахового клубу імені В.І.Моссаковського ДНУ. Губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул та Президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов зробили перший хід, розпочавши сеанс одночасної гри на 80 шахівницях між шаховим активом Дніпропетровщини та гросмейстером Аліком Гершоном, володарем сертифіката Книги Рекордів Гінеса.

«У рамках Комплексної стратегії розвитку регіону розроблено проект «Розвиток інтелектуального руху Дніпропетровщини». Його суть полягає в розширенні освітньої програми за рахунок впровадження спеціалізованих факультативів з розвитку інтелектуальних можливостей молоді. Цей проект є органічною складовою масштабної регіональної Програми «Нової Дніпропетровщині - новий стандарт освіти!». Проект з розвитку інтелектуального руху націлений на масове охоплення молоді інтелектуальними іграми, серед яких шахи посідають перше місце. У 2012 році у школах Дніпропетровщини відкриються нові шахові клуби та відділення шахів. У цих клубах буде виховуватися нова плеяда шахістів – гідних наступників наших відомих земляків-гросмейстерів», – сказав Олександр Вілкул.

Президент Міжнародної шахової федерації ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов заявив, що ФІДЕ буде сприяти розвитку шахового мистецтва на Дніпропетровщині. Він виказав готовність обмінюватися досвідом введення уроків шахів до шкільної програми (зокрема, ФІДЕ впроваджує програму «Сhess-school»), проводити семінари на шахову тематику.

«Майбутнє за тими регіонами, які в першу чергу звертають увагу на інтелектуальний потенціал її нації, своїх громадян. І тому ФІДЕ підтримує ті країни, ті регіони, які в першу чергу звертають увагу на інтелект. Ми розвиваємо програму будівництва і відкриття шахових центрів, шахових академій та шкіл. І я думаю, що Дніпропетровськ – перлина Україна – повинен стати центром розвитку інтелекту та шахової думки», – сказав Кірсан Ілюмжинов.

Також Кірсан Ілюмжинов заявив, що ФІДЕ підтримає Дніпропетровську область в якості кандидата на місце проведення Чемпіонату Світу з шахів, Всесвітньої дитячої олімпіади з шахів, Всесвітньої шахової олімпіади.

Палац студентів
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram