Версія для друку

ДНУ приймав кращих економістів-інформатиків України

Наприкінці березня на економічному факультеті Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся заключний етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни „Інформатика”, який проходив на базі кафедри комп'ютерної обробки фінансово-економічної інформації.

Цього разу гостями ДНУ стали 46 найкращих юних фахівців з інформатики з 19 міст і 29 ВНЗ країни. А саме студенти-економісти з Вінниці, Дніпропетровська, Донецька, Житомира, Києва, Кіровограда, Львова, Миколаєва, Севастополя, Сум, Харкова, Черкас, Ялти та інших, – представлені майже всі регіони України. До складу журі були залучені провідні науковці університету, які ведуть науково-педагогічну роботу в сфері інформатики, інформаційних систем і технологій, а також їхні колеги зі споріднених кафедр та факультетів інших вищих навчальних закладів.

Змагання проходили в комп’ютерних лабораторіях економічного факультету в два тури – теоретичний і практичний. На теоретичному студентам були запропоновані комплексні питання з основ економічної інформатики, системного забезпечення інформаційних процесів, сучасних технологій автоматизованої обробки економічної інформації. Завдання другого туру передбачало розв’язання задач з використанням персонального комп’ютера. Аналізуючи виконані учасниками олімпіади конкурсні завдання, журі виходило з оцінки ступеня самостійності мислення студентів, логіки викладання матеріалу, вміння формулювати правильні висновки та обґрунтовані пропозиції, володіння персональним комп’ютером. а також вміння обирати оптимальне рішення з декількох можливих.

На урочистому закритті олімпіади декан економічного факультету, професор Сергій Олександрович Смирнов і завідувач кафедри комп'ютерної обробки фінансово-економічної інформації, доцент Ольга Михайлівна Притоманова нагородили переможців. Усі студенти отримали грамоти оргкомітету, а дев’ятеро переможців нагороджені цінними подарунками. Перше місце посіла Галина Бесчастна, студентка Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, вона отримала у подарунок жорсткий диск. Друге місце поділили троє учасників: Олексій Бугай (ДНУ), Павло Кримець (Сумський державний університет) та Іван Голуб (ДВНЗ „Українська академія банківської справи Національного банку України”), які були нагороджені веб-камерами, а п’ятеро студентів, що посіли третє місце, заохочені флеш-пам'яттю.

Також за рішенням журі були визначені три спеціальні призові номінації: приз за високий рівень теоретичних знань отримав Андрій Філенко з Севастопольського інституту банківської справи Української академії банківської справи Національного банку України; за високий рівень практичної підготовки в галузі технологій обробки баз даних – Дар'я Катасонова з Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського; за високий рівень практичної підготовки в галузі офісних технологій – Андрій Олійник з Національного університету державної податкової служби України.

Закриваючи олімпіаду, професор С.О.Смирнов запросив молодь наступного року також взяти участь у змаганнях і пообіцяв, що оргкомітет обов’язково направить листи подяки ректорам представлених на олімпіаді ВНЗ.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram