Версія для друку

Китайські студенти люблять ДНУ

Дніпропетровський національний університет ім. О.Гончара відвідала делегація мерії міста Ечжоу Китайської Народної Республіки.

Співробітництво ДНУ з вищими навчальними закладами і науковими установами КНР триває з 1989 року, наразі укладено 8 двосторонніх угод з університетами міст Харбін, Наньчань, Далянь, Шандунь та інших. З 2007 року в переліку партнерів нашого класичного і Ечжоуський політехнічний університет. Зауважимо, що сьогодні у Дніпропетровському національному навчається близько 400 іноземних студентів, серед них діаспора китайських студіозусів найчисельніша.

Привітав іноземних гостей ректор ДНУ М. В. Поляков: «Ми із задоволенням спостерігаємо за бурхливим розвитком економіки Китаю та підтримуємо прагнення вашої держави розширювати сфери міжнародної співпраці, – наголосив Микола Вікторович. – Сьогодні наші спільні зусилля спрямовані на підготовку висококваліфікованих фахівців для КНР, поліпшення рівня викладання китайської мови в Україні, інтенсифікацію обміну студентами та збільшення обсягів мовного стажування. Фахівці ДНУ неодноразово виїжджали до КНР для участі у наукових конференціях, освітянських виставках, викладання дисциплін, проведення рекламних кампаній. Водночас відбувається пошук нових форм співробітництва в галузі освіти. На наш погляд, дуже актуальним і взаємовигідним для обох країн є цільове направлення кращих випускників до аспірантури і докторантури. В ДНУ є унікальні можливості для підготовки кадрів вищої кваліфікації. Так вже троє громадян КНР успішно закінчили аспірантуру в нашому університеті та захистили дисертації. Згідно з міжміністерськими угодами, у нас постійно працюють викладачі з Китаю, що значно підвищує рівень оволодіння мовними навичками українськими студентами, які вивчають китайську мову і літературу».

Мер народного уряду міста Ечжоу Тао Хун подякував керівництву ДНУ ім. О. Гончара за теплий прийом і висловив захоплення університетом, що має майже вікову історію і всесвітньо визнані наукові школи. «Ми будемо всебічно сприяти розвитку взаємин між нашими університетами і з радістю приймемо на мовне стажування студентів і викладачів ДНУ», – наголосив пан Тао Хун. Також мер Ечжоу цікавився успіхами китайських студентів в Україні, відгуками викладачів про їх наполегливість у навчанні.

Після зустрічі з керівництвом університету представники мерії міста Ечжоу зустрілися зі студентами-земляками, які з радістю ділилися своїми враженнями і фотографувалися на пам'ять.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram