Версія для друку

Візит посла Сполучених Штатів Америки до ДНУ

Ідея + енергія = успіх

Дніпропетровський національний університет відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки Джон Гербст. Як і його попередник, пан Карлос Паскуаль, Джон Гербст спілкувався зі студентами на тему розбудови відкритого демократичного суспільства в Україні. На думку Посла, останнім часом у нашій державі відбулися значущі зрушення у демократичних перетвореннях, що можна спостерігати в тому числі й на прикладі вільного доступу всіх політичних партій до засобів масової інформації. За словами Джона Гербста, нинішня виборча кампанія демонструє рівні можливості всіх учасників перегонів, і незалежно від того, хто переможе в ході цих виборів, українське суспільство вже буде йти вперед шляхом демократичних реформ.


Спілкуючись зі студентами протягом години, Голова дипломатичної місії США відповів на широке коло питань, серед яких основними були питання політичні та економічні. Це не дивно, адже у Палаці студентів ДНУ того дня зібралися студенти факультетів міжнародної економіки, систем та засобів масової комунікації, соціо-гуманітарного та психолого-педагогічного факультетів. Молодих людей цікавила думка Посла стосовно готовності української економіки до вступу до Всесвітньої торговельної організації, що відбувся нещодавно, та з приводу перспектив України щодо вступу до Європейського Союзу. На думку Джона Гербста, вступ до ВТО сприятиме швидшому реформуванню української економіки, в тому числі внаслідок великої конкуренції.


Пан Посол дав високу оцінку рівню української вищої освіти, особливо відзначивши фундаментальну освіту з природничих дисциплін. На його думку, наші освітянські системи могли б співпрацювати в будь-якій галузі - чи то математика, література, мікробіологія або мистецтвознавство. Найголовнішим для сучасної молодої людини, за словами Джона Гербста, є наявність таланту, цікавої ідеї та енергії для її реалізації. Найуспішніший сучасний бізнес в Америці починався саме з цього, сказав пан посол, наводячи у приклад корпорацію "Майкрософт".

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram