Версія для друку

Дні Франції в університеті

У Дніпропетровському національному університеті ім. О.Гончара відбулася ХIV Міжнародна науково-практична конференція “Франція та Україна, науково-практичний досвід у контексті діалогу національних культур”, присвячена актуальним проблемам сучасних наукових досліджень, їх методологічним і практичним аспектам у контексті діалогу культур двох країн.

Запропонована наукова проблематика і авторитет, який конференція здобула в Україні та за її межами, залучили до участі в ній широке коло вчених та молодих науковців із України, Росії, Франції та Німеччини. Серед учасників - також викладачі французької мови середніх та вищих шкіл, студенти французького відділення університету.

Науковці розглянули ключові питання сучасної лінгвістики, літературознавства та культурології, актуальні проблеми методики навчання іноземних мов та зарубіжної літератури.

Людмила Пономарьова, завідуюча кафедри романської філології відзначила, що всі прихильники конференції кожного року з нетерпінням чекають її відкриття, адже тут обговорюються не тільки проблеми французької мови, а й методика її викладання, мова, культура, література Франції: «У проведенні заходу нам допомагають наші співорганізатори – «Альянс Франсез» м. Дніпропетровська, Придніпровська державна академія будівництва й архітектури та Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Другий рік ми працюємо над запропонованими Радою Європи рекомендаціями у галузі освіти щодо викладання французької мови. Нам необхідно широко розглянути питання комунікативно-діяльного підходу до викладання іноземних мов та намагатися наблизити систему викладання до ідей Болонського процесу, тобто зробити конвертованими магістерські дипломи. З цією метою Посольство Франції створює експериментальну групу університетів, до складу якої входить і ДНУ ім. О. Гончара. Плануємо когось із наших викладачів восени відправити на стажування до Франції, щоб отримати досвід підготовки магістрів».

Директор Дніпропетровської громадської організації «Альянс Франсез» Неж Прюво зазначила: «Альянс Франсез» є найбільшою організацією у світі, яка сприяє вивченню французької мови. Нині Україною проходить акція «Французька весна», яка презентує французьку культуру в усіх її аспектах, і, звичайно, «Альянс Франсез» бере участь у цьому заході. У Дніпропетровську багато студентів, які вивчають французьку мову. Саме тому ми вирішили взяти участь у конференції та підключити програму «Французької весни», адже дидактика, методика викладання представляє живий інтерес для тих, хто вивчає французьку мову».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram