Версія для друку

Українські політологи переймають досвід демократії Балтійських країн

12-14 квітня в Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся науково-практичний семінар «Розвиток демократії: виклики ХХІ ст.», присвячений сучасному стану та перспективам демократичних перетворень в Україні та Європейському Союзі. Захід здійснювався Проектом Балтійських університетів та кафедрою політології соціально-гуманітарного факультету ДНУ ім.О.Гончара.

У семінарі взяли участь провідні вчені-політологи Королівства Швеція, України та Білорусії, які досліджують проблеми сучасної демократії. Семінар був проведений у формі дискусії між учасниками. Організатори заходу: кафедра політології соціально-гуманітарного факультету під керівництвом декана - проф. О.С. Токовенка і завідуючого кафедри політології ДНУ - доктора політичних наук О.Л. Тупиці та Програма Балтійських університетів.

У ході роботи Міжнародного науково-практичного семінару була приділена увага таким питанням як сучасна сутність демократії: міждисциплінарна перспектива; новітня історія демократії у перехідних суспільствах (1989-2009); сучасний розвиток демократії у суспільствах «старої демократії»; членство у ЄС: вимоги до України у сфері розвитку демократії; роль громадянського суспільства у розвитку демократії; роль мас-медіа у демократії; проблеми демократії та захисту навколишнього середовища.

«Всі теми доповідей відображають актуальні проблеми сучасного суспільства, цікаві як для українських, так і для закордонних науковців. Участь у подібних заходах студентів-політологів сприяє розширенню їхнього світогляду, надає можливість долучитися до останніх досягнень західної політичної думки, підвищує їхню мовну підготовку, адже робочі мови семінару – українська та англійська», - наголосив завідувач кафедри політології доцент ДНУ О. Л. Тупиця.

«Проведення Міжнародного науково-практичного семінару є черговим етапом розвитку міжнародного співробітництва кафедри політології із науковцями закордонних ВНЗ, - зазначив проректор з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва М. П. Д’яченко. - Так, кафедра співпрацює з Варшавським університетом (Польща), із Римським університетом Ла Сапієнца (Італія), бере участь в міжнародних програмах обміну студентами та викладачами».

Закордонні гості відвідали пам’ятні місця Дніпропетровська, дізналися про історію та культуру нашого міста, а також ознайомилися з інфраструктурою та особливостями навчального процесу в Дніпропетровському національному університеті.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram