Версія для друку

Перспективи україно-ізраїльської співпраці

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара з робочим візитом відвідав перший секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні, Голова представництва Ізраїльського культурного центру «Натів» у Дніпровському регіоні Марк Довев.


Під час зустрічі з ректором ДНУ професором Сергієм Оковитим обговорювалися галузі спільних інтересів нашого університету і культурного центру «Натів» та ізраїльських університетів, які представляв пан Довев. Зокрема, йшлося про цікаві для обох сторін наукові та академічні проєкти з університетами Ізраїлю, проведення в ДНУ лекцій ізраїльських лекторів, організацію мовних курсів з івриту та культурних заходів і виставок.


«Наша мета – зробити Ізраїль ближчим до України, – зазначив Марк Довев. – Заради цього наша держава підтримує багато програм і проєктів як освітнього й наукового, так і культурного спрямування. Звісно, пандемія дещо сповільнила нашу діяльність, але ми готові до реалізації задуманого онлайн». Гість презентував програми Аріельського університету (наймолодшого університету Ізраїлю) з навчання за програмами PhD та Postdoc в галузі математики, фізики, хімії, біології та інженерії. «До репатріації в Ізраїль я протягом одного року був студентом журналістського відділення філологічного факультету тоді ще Дніпровського державного університету. Тепер же у якості офіційного представника Держави Ізраїль маю бажання допомогти Alma mater встановити продуктивні зв’язки з ізраїльськими колегами», – пояснив пан Довев.


Ректор Сергій Оковитий розповів гостю про сучасні можливості нашого університету та досвід співпраці зі світовими науковими та освітніми установами, зокрема, й ізраїльськими. «Біолого-екологічний факультет ДНУ багато років співпрацює з Неґевським університетом імені Бен-Гуріона. У рамках цієї угоди нашим студентам, аспірантам та співробітникам читали лекції наукові співробітники цього університету. Але ми прагнемо розширювати зв’язки в різних галузях, – зазначив Сергій Іванович. – Зокрема, маємо досвід подвійного керівництва аспірантами з кількома європейськими університетами та Джексонським державним університетом (США). Було б цікаво поширити цю практику й на ізраїльські університети. Ми з радістю чекаємо представників освітніх та наукових установ Держави Ізраїль в ДНУ для предметного обговорення можливих спільних проєктів та укладання нових угод», – наголосив ректор.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram