Версія для друку

Національному аерокосмічному центру освіти молоді імені О.М.Макарова – 25 років

Люди мають свої зірки, які перестають бути звичайними зорями.

Для одних – тих, хто мандрує, – вони – дороговказ.

Для інших це тільки маленькі вогники. Для вчених зорі – складні задачі.

Антуан де Сент-Екзюпері, «Маленький принц»

25 років Національний аерокосмічний центр освіти молоді імені О.М. Макарова є надійним містком взаємозв’язку між мріями школярів про космос та реалізацією перспективних наукових проєктів. Під час візитів до закладу завжди зустрічаємо позитивний настрій стосовно пошуку та реалізацій нових ідей та проєктів. І передусім, це заслуга генерального директора Олексія Кулика, який не просто очолює заклад, а ще й мотивує та надихає дружній колектив на нові звершення.


Фізико-технічний факультет Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та Національний центр аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова поєднує багато. По-перше, щорічні спільні наукові заходи, наприклад, проведення міжнародних конференцій та наукових читань «Дніпровська орбіта». По-друге, навчання у Національному аерокосмічному центрі, де опановують знання зацікавлені космосом школярі, більшість із яких продовжують свій шлях до зірок на фізико-технічному факультеті, а деякі вихідці з фізтеху ДНУ повертаються до центру працювати та продовжувати нести знання наступному поколінню.


Національний центр є місцем пропаганди досягнень аерокосмічного досвіду, центром підтримки обдарованої молоді, залучення її до науково-технічної творчості, базою навчання для бакалаврів, магістрів та докторів філософії (PhD) ДНУ. І насамкінець, це візитівка Дніпра. Завдяки Національному аерокосмічному центру гості та мешканці нашого міста дізнаються, що воно – не тільки місто на Дніпрі, а й центр аерокосмічної галузі України.

Дніпровський національний університет щиро вдячний співробітникам Національного аерокосмічного центру за навчання і величезний внесок у виховання талановитої молоді. Завдяки Вашому педагогічному таланту, професіоналізму, компетентності та відданості своїй благородній справі протягом багатьох років молоде покоління набуло міцних знань, змогло розкрити свої здібності і таланти. Низький Вам уклін за Вашу працьовитість, терпіння, індивідуальний підхід і чуйне ставлення до кожного школяра. Висловлюємо впевненість у збереженні дружніх відносин та нашій подальшій плідній і взаємовигідній співпраці на благо спільних інтересів! Бажаємо Вашому дружньому колективу міцного здоров’я, оптимізму, благополуччя та успіхів у нелегкій, але такій важливій справі!


Авторський колектив фізико-технічного факультету ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram