Версія для друку

Космічне право: Україна – світ – приватний космос

У космічній столиці України – Дніпрі розпочато викладання дисципліни «Правове регулювання використання, охорони та комерціалізації космічного простору». Цей курс побачив світ на юридичному факультеті Дніпровського національного університету ім. О. Гончара за підтримки Державного космічного агентства та за ініціативи юридичної фірми CUBUS Consulting Group.

Космічне право, яке покликане регулювати використання космічного простору та відносини між державами в процесі його освоєння, наразі набуває великого резонансу. Нові сучасні технології та гравці на полі досліджень та освоєння Всесвіту ставлять нові виклики та підвищують актуальність цієї дисципліни сьогодні.

Стрімкий розвиток світового державно-приватного партнерства в космічній галузі та активна участь України й українських науковців та практиків як повноцінних членів у світових міжнародних проєктах з освоєння Всесвіту та небесних тіл обумовлює потребу у нових знаннях та нових компетенціях.

Курс є важливим кроком у формуванні правників сучасної формації – правників нової космічної ери світу. Він може також бути вибірковим для студентів інших спеціальностей незалежно від основної спеціальності.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram