Версія для друку

Німецько-український форум з питань інтернаціоналізації українських ЗВО

8-9 вересня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка проходив онлайн-форум «Інтернаціоналізація українських закладів вищої освіти 2021: німецько-український досвід». Наш університет у цьому міжнародному зібранні представляв ректор професор Сергій Оковитий.

Захід проводився в гібридному форматі й має сприяти обміну знаннями та ідеями для гідного представлення вищої освіти України в глобальному науковому й освітньому середовищі. Думками про стан, тенденції та досвід інтернаціоналізації освіти ділилися провідні німецькі та українські експерти – представники Німецької служби академічних обмінів DAAD, Національного офісу Erasmus+, ректори ЗВО, проректори з науки та міжнародних відносин, керівники і співробітники науково-дослідних частин, міжнародних та проєктних офісів.

«Міжнародний форум надав можливість не тільки обмінятися досвідом пошуку й реалізації міжнародних проєктів, а й сформувати певні робочі групи для подання заявок на спільні гранти за програмою Erasmus+, – зазначив Сергій Оковитий. – Німецькі колеги, зокрема, проводять тренінги зі співробітниками міжнародних відділів, і колеги з ДНУ обов’язково наступного року повинні взяти участь в таких тренінгах, адже залучення міжнародних грантових програм та іноземних студентів сьогодні стимулює розвиток наукової та освітньої діяльності, дає нам змогу модернізувати дослідницьке обладнання».

Форум ініційований Міжнародним офісом Ганноверського університету імені Лейбніца спільно з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка у рамках програми DAAD «Підтримка інтернаціоналізації українських закладів вищої освіти – програми безперервної освіти для адміністраторів українських закладів вищої освіти в галузі освіти та академічного менеджменту (2019-2021 рр.)» за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини та Міністерства освіти і науки України.

Фото з сайту КНУ імені Тараса Шевченка
Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram