Версія для друку

Міжвузівський конкурс декламатора

Щорічно у Дніпропетровському національному університеті ім. О. Гончара серед студентів-іноземців проводиться Міжвузівський конкурс декламатора, організатором якого є кафедра перекладу та лінгвістичної підготовки іноземців ДНУ. «Я радію світові!» - такою життєствердною була тема конкурсу цього року.

«Кожного року ми намагаємося знаходити нові форми роботи з іноземними студентами, щоб допомогти їм у вивченні російської та української мови, - розповіла завідуюча кафедрою ЛПІ Олена Іванівна Панченко. - Конкурс декламатора з’явився три роки назад. Найбільше нашим студентам подобаються поезії «Я вас любил» Пушкіна та «Заповіт» Шевченка. Традиційно ми проводимо на Новий рік вечір іноземних студентів, у березні – конкурс декламатора, у квітні – олімпіаду, у травні – науково-практичну конференцію. Студенти охоче беруть участь у цих заходах та конкурсах».

У конкурсі декламатора були представлені виступи студентів-іноземців практично усіх вишів Дніпропетровська. Тут звучали жартівливі діалоги, поезії Шекспіра, Сергія Єсеніна, Булата Окуджави, Роберта Рождественського, Івана Буніна та інших. Студенти Національної металургійної академії з Гвінеї заспівали російську пісню «Катюша» та свій національний зонг, а студенти Державної медичної академії з Сирії і Йорданії на завершення виконали національний арабський танок.

В якості гостей на конкурс були запрошені скрипалька камерного оркестру «Времена года» Олена Мінаєва і актори студії читацького мистецтва «Слово» Дніпропетровського аграрного університету.

Переможцями стали студенти підготовчого відділення Чунь Лань з Китаю (ДНУ) за вірш Булата Окуджави «Молитва» та Ван Шань Шань з Китаю ( ДНУ) за вірш Роберт Рождественського «Отдать тебе любовь?». Серед студентів старших курсів перше місце посіла Ань Ци (ДНУ) за поезію Афанасія Фета «Я тебе ничего не скажу…»

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram