Версія для друку

ДНУ – лідер за цитуванням Google Scholar серед ЗВО регіону

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара став першим серед університетів дніпровського регіону та 15-м в Україні у рейтингу Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar Profiles.

Рейтинг Transparent Ranking: Top Universities by Google Scholar Citations є одним із компонентів авторитетного рейтингу університетів світу Webometrics Ranking of World Universities, який оцінює показники активності університетів в інтернет-мережі. У якості параметру «прозорість/відкритість» Transparent Ranking by Google Scholar визначає найкращі університети за цитуваннями у профілях Google Scholar, аналізуючи кількість наукових матеріалів та їх цитування для кожного з академічних закладів.

За даними липневого випуску 2021 року Webometrics за критерієм кількості цитувань інституційних профілів у Google Scholar із показником у 28523 цитувань Дніпровський університет імені Олеся Гончара посів 15-е місце в Україні. Також за цим показником наш університет виявився лідером серед усіх представлених дніпровських ЗВО. Наступними із регіональних університетів, зокрема, є: Український державний університет залізничного транспорту імені академіка В.Лазаряна – 38 позиція (16312 цитувань); Український державний хіміко-технологічний університет – 43 позиція (13202 цитування) та НТУ «Дніпровська політехніка» – 45 позиція (12534 цитування).

Лідером українського національного рейтингу став Київський національний університет імені Т.Шевченка – 121093 цитування. А світову першість утримує Гарвардський університет із показником у 16121032 цитування.

Для складання рейтингу Transparent Ranking враховуються дані з 210 найбільш цитованих загальнодоступних інституційних профілів кожного університету в Google Scholar Citations, тобто профілів співробітників, які вказали повну офіційну назву ЗВО та корпоративну пошту в домені свого університету. Позицію в рейтингу Top Universities by Citations визначає власне аналіз цитованості топ-10 його авторів у Google Scholar.

Усього у 2021 році до міжнародного рейтингу Transparent Ranking by Webometrics увійшли 4200 університетів світу з сумарною кількістю цитувань не менше 1000, із них 77 – заклади вищої освіти України.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram