Версія для друку

Іноземні студенти отримали дипломи бакалаврів ДНУ

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулося урочисте вручення дипломів про вищу освіту іноземним студентам. У 2021 році дипломи бакалаврів ДНУ здобув 21 студент-іноземець.

Дипломи бакалавра Дніпровського національного університету, зокрема, отримали представники 10 країн світу – Анголи, Азербайджану, Єгипту, Камеруну, Китаю, Колумбії, Марокко, Росії, Узбекистану, а також Туркменістану – країни, уродженців якої у ДНУ традиційно найбільше серед іноземних випускників. Протягом чотирьох років ці іноземці успішно опановували у нашому університеті найрізноманітніші фахи: філологію, міжнародні відносини, менеджмент та міжнародні економічні відносини, біологію, право, телекомунікацію та радіотехніку, комп’ютерне моделювання та технології програмування. Двоє наших вихованців вже вирішили залишитися на деякий час в Україні та продовжити своє навчання у магістратурі ДНУ, інші ж скоро почнуть професійне життя у себе на Батьківщині.

Урочисто привітати випускників із вдалим завершенням навчання та вручити заповітні дипломи зібралися ректор ДНУ Сергій Оковитий, проректор з науково-педагогічної роботи в сфері міжнародного співробітництва Михайло Д’яченко, начальниця відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн і академічних обмінів Крістіна Геті та інші співробітники відділу. Розділяючи радість від цієї довгочікуваної події, ректор Сергій Оковитий звернувся до молодих колег-іноземців найпоширенішою інтернаціональною мовою – англійською: «Ви успішно закінчили чотирирічний курс навчання, і сьогодні я щасливий визнати вас випускниками нашої альма-матер – Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара – одного з найсильніших закладів вищої освіти у нашій області та країні. Це було по-справжньому жорстке, а інколи й дуже вимогливе зусилля для кожного з вас! Але я впевнений, що ці роки навчання в ДНУ стануть гідною основою для ваших видатних професійних досягнень і нададуть вам саме той досвід, якого вимагають галузі вашої майбутньої діяльності. Тож щиро запрошую продовжити свою академічну кар'єру в ДНУ та отримати ще більше професійних навичок, які, безумовно, нададуть вам перевагу в подальшому. Повірте, Дніпровський національний університет може надати чудові можливості протягом усього періоду вашої додаткової академічної підготовки», – відзначив Сергій Іванович.

Віру в яскраві перспективи професійної долі іноземних вихованців ДНУ висловив і проректор з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва Михайло Д’яченко. «Сьогодні для вас, дорогі наші випускники, визначний день, адже завершення бакалаврату – це перший вагомий крок у житті кожного з вас. Віднині ви не просто випускники ДНУ – шановного і добре відомого в Україні та за її межами університету, а вже кваліфіковані фахівці, наші колеги. Упевнений, що через деякий час ви станете видатними діячами своїх держав, а також назавжди залишитеся справжніми посланцями нашого університету – сприятимете приїзду на навчання до нас ваших земляків», – наголосив Михайло Павлович.

Пам’ятати відкритість Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара до співпраці й зміцнення зв’язків зі своїми випускниками закликала іноземців провідний фахівець відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн і академічних обмінів Раїса Старчевська: «Повернувшись додому, також подякуйте вашим батькам за підтримку – за все, що вони зробили, аби ви могли комфортно навчатися тут, в Україні, та стати тими, ким ви стали сьогодні». «А ще: забудьте про всі труднощі, пам’ятайте тільки найкраще. Радійте власним успіхам і посміхайтесь, адже ви вже на лаві переможців 2021 року!», – додала начальниця відділу Крістіна Геті.

Хвилююча церемонія продовжилася врученням іноземним вихованцям ДНУ заслужених дипломів та медалей випускників. Незабутнім моментом цього святкового дійства стало символічне звернення випускників-іноземців до нового покоління іноземних студентів нашого університету. Так, напутні слова та свідоцтво про успішне закінчення підготовчого відділення від свого старшого колеги отримав марокканець Шаді Гуеммас. «Коли я сам їхав в Україну, я ще не знав, яким буде моє навчання тут. Це, насправді, був довгий і складний процес – було досить складно знайти себе і те, що мені подобається. Але тепер я розумію, для чого я в Україні. Тож я на 100% переконаний, що тут, у Дніпровському національному університеті, ти так само знайдеш для себе усе найкраще», – побажав Шаді випускник факультету суспільних наук і міжнародних відносин колумбієць Рохер Давід Кілагуй Перес.

До слова, Рохер Давід – студент особливий. Один із найуспішніших випускників-іноземців Дніпровського національного університету, за всі роки навчання він був єдиним студентом з Колумбії у нашому місті. Можливо, так само особливим і пам’ятним для Рохера Давіда стане день випуску з Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, який співпав із Днем незалежності його рідної Колумбії. «Я щасливий також, що сьогодні на моє свято завітала мама, яка була зі мною і в перший день в Україні. Пам’ятаю, що тоді, у 2017 році, коли я тільки прилетів вступати на підготовче відділення, мені було надзвичайно складно адаптуватися до українських реалій. Погодні умови, дві незнайомі мови, реакція на мене містян – був справжній культурний шок. Увесь перший рік видався дуже важким. Уже потім у мене з’явилися тут друзі, мене почали підтримувати одногрупники,і я став дуже добре просуватися в навчанні, навіть перемагав у конкурсі студентських наукових робіт. Загалом, місце навчання я обирав не сам. Вчитися в Україну мене відправив батько, який колись тут здобув фах інженера. Однак бажану спеціальність я обирав самостійно – і це «Міжнародні відносини». Тому що моєю найбільшою мотивацією наразі є прагнення змінити стереотипне сприйняття Колумбії у світі через те, що я сам неодноразово стикався з образливими жартами на адресу моїх земляків», – розповів Рохер Давід.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram