Версія для друку

Юних дослідників запросили вступати до ДНУ

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара долучився до реалізації проєкту зі створення інноваційної моделі STEM-освіти від Дніпровської академії неперервної освіти Дніпропетровської обласної ради. Ректор ДНУ професор Сергій Оковитий, перший проректор професор Олег Дробахін та директор інституту хімії та геології ДНУ професор Віталій Пальчиков взяли участь у святковій церемонії нагородження переможців конкурсу «Досліди це негайно!».

272 учні зі шкіл Дніпра та області протягом лютого-червня 2021 року надсилали відзняті вдома або в шкільних лабораторіях відео з експериментальної фізики. Школярі досліджували найрізноманітніші фізичні явища й демонстрували їх шляхом видовищних експериментів: магія рідини, вогняне торнадо, кольорові тіні, рух тіла в ліфті та ще багато цікавого.

Команда експертів, до якої долучилися й учені хімічного та біолого-екологічного факультетів, а також факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем нашого університету, аналізувала наочність, відповідність і цікавість експериментів та їхнє наукове обгрунтування. Діти досліджували, як проштрикнути кульку, щоб вона не лопнула, що таке Сегнерове колесо, як отримати фонтан із намиста та інші цікаві прояви законів фізики. Але найголовніше – що вони зрозуміло пояснювали сутність цих явищ своїм одноліткам.

Переможців конкурсу «Досліди це негайно!» гостинно прийняв навчальний центр uPipe компанії Interpipe, адже саме ця корпорація разом із 11 телеканалом підтримували конкурс, надаючи телеефір юним дослідникам та виділивши їм матеріальне заохочення.

Головний приз у 30 тисяч грн отримала спеціалізована школа 129 фізико-математичного профілю. Юні дослідники 20 шкільних команд отримали призові місця і грошову винагороду в категоріях «Junior» та «Teenager». Ректор Сергій Оковитий відзначив, наскільки важливим був проєкт для зацікавлення школярів точними науками, дослідницькою діяльністю та яке значення такі ініціативи мають для підвищення престижу науки в нашій державі. Нагороджуючи переможців у категорії «Teenager», Сергій Іванович запросив їх вступати до Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram