Версія для друку

Студентська команда фізтеху ДНУ презентувала проєкт «Суборбітальний дослідницький комплекс»

З нагоди шістдесятиріччя першого польоту людини у космос рада молодих учених України при МОНУ провела захід, присвячений досягненням молодих учених в авіаційній та ракетно-космічній галузі. Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара представляла команда Rocketry Agency, яка презентувала проєкт «Суборбітальний дослідницький комплекс».


Проєкт виконаний за підтримки Noosphere Engineering school, яка діє на базі ДНУ, та Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова. До складу команди Rocketry Agency входять аспірант Максим Сіренко та п’ятикурсники спеціальності 134 «Авіаційна та ракетно-космічна техніка» фізико-технічного факультету Ігор Білоцерковський і Олександр Добродомов.


Всього у заході взяли участь 15 українських молодих учених з різних регіонів України та Великобританії, які займаються дослідженнями в авіаційній та ракетно-космічній галузі та представляють досягнення у цій сфері стратегічних державних підприємств, Національної академії наук України, закладів вищої освіти, інститутів громадянського суспільства. Під час заходу були розглянуті проблеми аерокосмічної галузі України та запропоновані способи їх вирішення. Результатом роботи колективів з усієї країни стало підписання резолюції, яка має поліпшити підготовку студентів аерокосмічних спеціальностей та науки в цілому. Зокрема, йдеться про стимулювання молодих учених до стажування та участі в проєктах авіаційної та ракетно-космічної галузей в Україні та за кордоном, розширення існуючих навчально-виробничих практик на підприємствах галузі, з обов’язковим залученням студентів до технологічних процесів, створення проєктів популяризації авіаційних та ракетно-космічних розробок.

Тетяна Русакова, докторка технічних наук,
професорка кафедри безпеки життєдіяльності


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram