Версія для друку

Презентуємо освітню програму Мікробіологія та вірусологія

Кафедра мікробіології, вірусології та біотехнології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара презентує освітню програму Мікробіологія та вірусологія за спеціальністю 091 Біологія.

Що таке мікробіологія?

Мікробіологія – це наука про дуже малі, невидимі неозброєним оком, живі істоти, названі мікроорганізмами, або мікробами, їх систематику, морфологію та фізіологію, екологію та взаємовідношення з іншими живими організмами.


Що таке вірусологія?

Вірусологія – наука, що вивчає віруси, а також процеси, які вони спричиняють в організмах господарів.

Чому ми можемо навчити?

– застосовувати класичні та сучасні методи мікробіології та молекулярної біології для вирішення фундаментальних та прикладних питань у галузі мікробіології, вірусології, біохімії, імунології, медицині та екології;

– працювати на аналітичному обладнанні з різними об’єктами: бактеріями, бактеріофагами, молекулами білків та нуклеїнових кислот.

– проводити аналіз макромолекул insilico, працювати з базами даних різних геномів бактерій та вірусів;

– опрацьовувати великі обсяги інформації, розробляти дизайн досліджень, критично мислити та аналізувати інформацію.

Що з реальним практичним досвідом?

У процесі виконання курсових і дипломних робіт та при проходженні виробничої і науково-дослідної практики студенти мають змогу опанувати сучасні мікробіологічні, вірусологічні, біохімічні, молекулярно-генетичні, біотехнологічні методи; набути досвіду практичної роботи.

Чим ми пишаємося?


Випускники кафедри успішно працюють та займають провідні посади у бактеріологічних і вірусологічних лабораторіях державних закладів та установ приватної форми власності: лабораторії Synevo, INVITRO, «ДІЛА», «Лікувально-діагностичний центр медичної академії»; на промислових мікробіологічних підприємствах України: Верхньодніпровському крохмале-патоковому комбінаті, Ладижинському заводі ферментних препаратів, ТОВ «НВП «Вітан», «Злагода», ПАТ «Кондитерська фабрика А.В.К.», «Фанні», «Лакталіс», «Біола», «Мушкетер».

Навчання тісно пов'язане з науково-дослідницькою роботою кафедри, яка проводить спільні дослідження з провідними вітчизняними та закордонними установами: Національним технічним університетом України «Київським політехнічним інститутом імені Ігоря Сікорського», Національним університетом харчових технологій, Національним університетом «Львівська політехніка», Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна, Національним фармацевтичним університетом, Інститутом мікробіології і вірусології НАН України, Київським національним університетом ім. Т.Г. Шевченка, Університетом Сан-Дієго (США).

Які перспективи?

Найкраща перспектива – якісне працевлаштування. Випускники-мікробіологи мають змогу працювати:

– у галузі фармації та медичної мікробіології, в установах санітарно-епідеміологічної служби МОЗ, у клініко-діагностичних медичних та ветеринарних закладах (мікробіологічних, вірусологічних, імунологічних та молекулярно-генетичних лабораторіях);

– на підприємствах мікробіологічної і біотехнологічної промисловості (центрально-заводських лабораторіях, лабораторіях з підготовки продуцентів, поживних середовищ, відділах контролю та стандартизації);

– на підприємствах харчової та переробної промисловості;

– в аграрному секторі та у сфері охорони навколишнього середовища;

– в аналітичних лабораторіях Держстандарту та митного контролю України і судово-криміналістичної експертизи тощо.

Фахівці також мають змогу працювати науковими співробітниками у науково-дослідних академічних інститутах України, менеджерами та дослідниками в біотехнологічних та фармацевтичних компаніях України, Європи, країн Північної та Південної Америки.

Щиро запрошуємо на навчання за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти за ОПП Мікробіологія та вірусологія.

Зробімо світ кращим разом!

Біолого-екологічний факультет


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram