Версія для друку

ЄС презентує екологічну політику

У Дніпропетровському національному університеті ім. Олеся Гончара відбувся організований Представництвом ЄС в Україні інформаційний захід «Екологічна політика ЄС: виклики для України».

Основною метою презентації є привернення уваги громадськості до проблеми кліматичних змін, а також висвітлення діяльності Європейського союзу щодо захисту навколишнього середовища і запровадження Кіотського протоколу.

Перед аудиторією мали слово експерти з питань європейської природоохоронної політики. Зокрема, експерт з питань аналізу політики Європейського Союзу Олег Мирошніченко і ключовий експерт проекту ЄС «Підтримка імплементації Кіотського протоколу» Олексій Кокорін (Росія).

Олексій Кокорін наголосив: «Наше завдання – доступно донести до громадськості проблеми зміни клімату, а саме, що кількість вуглекислого газу в повітрі зросла на третину внаслідок людської діяльності, підвищився парниковий ефект, який трансформується у різні негативні явища; ми розглядаємо проблеми зміни клімату за останні 10-15 років, коли головну роль у цьому відігравала людина, у той час, як сто років назад – сонце, сотні тисяч років – льодовиковий період. Сьогодні нас найбільше хвилює питання зміни клімату через 20-30 років, коли житимуть наші діти та внуки».

У рамках заходу відбулася дискусія щодо екологічних ініціатив з подолання кліматичних змін за участі представників місцевих органів влади, регіональних ЗМІ та громадських екологічних організацій.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram