Версія для друку

Вітаємо Сергія Івановича Оковитого із перемогою у виборах ректора

Учора в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулися вибори ректора, за результатами яких переміг проректор з наукової роботи, доктор хімічних наук, професор Сергій Оковитий. Він набрав 784 голоси, що становить 51,8 % від загальної кількості виборців.

Його опонентка, виконувачка обов’язків ректора ДНУ, докторка юридичних наук, професорка Ольга Соколенко привітала колектив із гідним вибором і особисто Сергія Івановича з перемогою. «Я щиро вдячна всім, хто сьогодні віддав за мене свій голос, а також однодумцям, які допомагали мені під час передвиборчого періоду, ваша підтримка є дуже цінною для мене. Також дякую усім колегам за чотири місяці спільної роботи. Я вірю в те, що наш колектив зробив гідний вибір, який сприятиме розвитку Дніпровського національного університету. Вітаю Сергія Івановича з перемогою у виборах та бажаю здійснити все задумане», - сказала Ольга Леонідівна.

Сергій Оковитий подякував Ользі Леонідівні за чесне та шляхетне ведення передвиборчої кампанії: «Якщо ми й були опонентами, то тільки на період виборів. Ми маємо об’єднати зусилля всього колективу для досягнення тих високих цілей, які намітили в своїх програмах», – зазначив Сергій Іванович.

Обидва кандидати подякували всім членам Організаційного комітету на чолі з Іриною Степанівною Поповою та Виборчої комісії, очолюваної Наталею Петрівною Олійник, та наголосили, що їхній професіоналізм відзначили всі спостерігачі за виборчим процесом.

Для довідки. Сергій Іванович Оковитий народився 19 червня 1970 р. Закінчив у 1993 р. хімічний факультет ДНУ. 1993–2017 рр. – асистент, старший викладач, доцент, завідувач кафедри органічної хімії ДНУ. 1996–2017 рр. – заступник декана хімічного факультету з наукової роботи і міжнародного співробітництва. 2017–2019 рр. – член Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій України. З 2017 р. – проректор з наукової роботи ДНУ. Відмінник освіти України.

Міжнародна діяльність. Стажувався у провідних університетах Європи та США. Запровадив програму спільної підготовки докторів філософії (кандидатів хімічних наук) з Джексонським державним університетом (США). Протягом 2016–2020 рр. координував роботу колективу ДНУ в проєкті за програмою ERASMUS+ «Розвиток потенціалу вищої освіти».

Публікації. Автор і співавтор понад 380 наукових та науково-методичних публікацій, з яких 63 статті у базі Scopus (індекс Гірша – 14) та 77 статей у базі Web of Sciene (індекс Гірша – 13).

Організація наукової роботи в ДНУ. Ініціював створення на базі ДНУ Центру колективного користування наукоємного обладнання «Інноваційні технології в ракетно-космічній галузі», за яким здійснено закупівлю сучасного обладнання на суму 2,6 млн грн. Із 2018 р. запровадив чітку систему преміювання працівників за високі наукові показники. Налагодив ефективну систему підготовки проєктів на конкурс МОН України, що дозволило суттєво збільшити обсяг фінансування наукових досліджень.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram