Версія для друку

В університеті розпочалися вибори ректора

Сьогодні, 8 квітня, у нашому університеті – день виборів ректора.

Процес голосування стартував о 9:00 одразу на двох виборчих дільницях – Палаці студентів ДНУ (Мала зала, м. Дніпро, пл. Т.Шевченка, 1) та Жовтоводському промисловому фаховому коледжі ДНУ (м. Жовті Води, бульв. Свободи, 35, кімн.18). Вибори проводяться шляхом таємного голосування і триватимуть до 15:00. На дільницях також працюватимуть спостерігачі від кандидатів на посаду ректора та громадських організацій, представники засобів масової інформації.

На посаду ректора університету претендують двоє кандидатів: д-р хіміч. наук, професор Сергій Оковитий та д-рка юрид. наук, професорка Ольга Соколенко.

Голова Виборчої комісії із проведення виборів ректора ДНУ Наталія Олійник зазначила: «Сьогодні дуже важливий день для університету, адже ми маємо обрати ректора. Ранок розпочався з невеликої черги, бо викладачі, студенти й співробітники ДНУ хочуть зробити свій вибір і думають про завтрашнє університету, про його благо. У нас два кандидати, гідні нашого прекрасного університету, тож очікуємо, що колектив зробить достойний вибір».

За словами голови Організаційного комітету із проведення виборів ректора ДНУ професорки Ірини Попової, виборчий процес в університеті відбувається із дотриманням усіх відповідних норм законодавства, де для кандидатів забезпечені рівні умови. «Усього у виборах очільника ДНУ беруть участь 1514 виборців. Серед них – 1137 – це кожен штатний викладач та науковець ДНУ, 143 виборних представника із числа інших штатних працівників, а також 234 представника студентства ДНУ. Студенти обирали своїх виборних представників на факультетах, у коледжах, де вони навчаються. Їхня квота складає не менше 15%. Також відповідно до своєї квоти кожний структурний підрозділ університету обирав своїх виборних представників з працівників, які не належать до наукових, науково-педагогічних та педагогічних. Ця квота складає не більше 10% від усіх тих, хто працює в нашому університеті», – пояснила Ірина Степанівна.

Тому запрошуємо університетську громаду долучатися до виборчого процесу: прийти сьогодні на виборчі дільниці та проголосувати. Із кандидатом, якого підтримає понад 50% виборців, МОН України укладатиме контракт. Відтак, кожен Ваш голос – вирішальний!

Наголошуємо, що для участі у виборах ректора вам потрібно мати: документ, що засвідчує особу, ручку та засоби індивідуального захисту. Організаційний комітет та Виборча комісія ДНУ потурбуються про всі протиепідемічні заходи безпеки на виборчих дільницях.

Тож прийдімо та проголосуймо! Оберімо майбутнє Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара разом!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram