Версія для друку

Наукові здобутки ДНУ гідні наслідування в інших ЗВО

Дев’ять топових класичних університетів України наприкінці минулого тижня представили Міністерству освіти і науки підсумки наукової та науково-технічної діяльності за 2020 рік. Звіт Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара презентував проректор з наукової роботи Сергій Оковитий.

Директорат науки та інновацій МОНУ в дистанційному режимі протягом кількох днів підбивав підсумки роботи ЗВО за цим напрямом, попередньо сегментувавши їх за типами. ДНУ звітував разом із КНУ імені Т. Шевченка, НУ «Києво-Могилянська академія», ХНУ імені В. Каразіна, ЛНУ імені І. Франка, ОНУ імені І. Мечникова, СумДУ та іншими провідними класичними університетами.

Міністерство розглядало роботу ДНУ за п’ятьма науковими напрямами: гуманітарні науки та мистецтво, суспільні науки, біологія та охорона здоров’я, математичні та природничі науки, технічні науки. Аналізувалися кадровий склад, наукова інфраструктура, публікаційна активність, найперспективніші наукові проєкти і гранти, що реалізуються в ДНУ. Також оцінювалися показники ефективності із розрахунку на 1 співробітника. Очільники директорату науки та інновацій особливу увагу приділяли роботі за тими напрямами, за якими здійснювалося бюджетне фінансування наукових досліджень.

Зокрема, було відзначено економічну та інноваційну ефективність діяльності Центру колективного користування науковим обладнанням «Інноваційні технології в ракетно-космічній галузі», засновником якого у 2019 році виступив ДНУ імені Олеся Гончара. Завдяки стартовому траншу МОН в 2,6 млн грн для придбання сучасного наукоємного обладнання Центру вдалось залучити майже 4,2 млн грн на дослідження, пов’язані із розвитком оборонної тематики.

Також генеральна директорка директорату науки та інновацій Юлія Безвершенко звернула увагу учасників онлайн-зустрічі на високий рівень підготовки періодичних видань Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара в напряму і запропонувала професорові Сергію Оковитому провести семінар за цим напрямом діяльності закладів вищої освіти. Адже наразі три наукові журнали ДНУ індексуються науково-метричною базою SCOPUS, і п’ять – Web of Science. За цими показниками ДНУ посідає найкращі позиції серед ЗВО України, поділяючи 1-2 сходинку із КНУ імені Т. Шевченка.

Завантажити звіт Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram