Версія для друку

Рада ректорів обговорить питання індикативної вартості навчання

Виконувачка обов’язків ректора Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Ольга Соколенко зустрілася з головою Ради ректорів закладів вищої освіти Дніпропетровської області Олександром Пшіньком.

Під час зустрічі піднімалося широке коло питань, що є проблемними для всіх ЗВО регіону. Але очільники як технічного, так і класичного університетів зійшлися на думці, що однією із нагальних проблем перед стартом абітурієнтської кампанії є чергове підвищення індикативної собівартості навчання, що регламентується постановою Кабінету Міністрів України. Якщо минулого року індикативна собівартість на навчання за популярними у вступників спеціальностями становила 60% вартості, які сплачує держава за бюджетні місця, то у цьому році університети мають її підняти до 70%. «Враховуючи, що через пандемію статки громадян зменшилися, а багато хто взагалі втратив роботу, батькам буде важко допомогти дітям навчатися за тією спеціальністю, про яку вони мріяли», – зазначила Ольга Леонідівна.

Олександр Пшінько підтвердив, що на наступній Раді ректорів буде підніматися це питання. Також Олександр Миколайович наголосив, що йому імпонує активний менеджерський підхід Ольги Леонідівни до вирішення університетських проблем.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram