Версія для друку

В облдержадміністрації обговорювали створення мережі ліцеїв при ДНУ

Виконувачка обов’язків ректора Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Ольга Соколенко провела робочу зустріч із першим заступником голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимиром Орловим.

Серед широкого кола важливих для ЗВО регіону питань особлива увага приділялася шляхам забезпечення рівного доступу до вищої освіти усіх випускників регіону. Зокрема, Ольга Леонідівна запропонувала підтримати прагнення ДНУ створити на базі університету мережу ліцеїв інтернатного типу, де будуть навчатися обдаровані діти не тільки Дніпра, а й області. У Дніпровському національному вже є досвід подібної роботи, адже Ліцей інформаційних технологій (ДЛІТ) був заснований при ДНУ ще в 1991 році, а Обласний ліцей-інтернат фізико-математичного профілю (ДОЛІФМП) – в 1997 році. Випускники обох ліцеїв стабільно отримують на ЗНО найвищі бали не тільки з профільних, а й з гуманітарних дисциплін, завдяки чому ЛІТ та ДОЛІФМП посідають найвищі місця як в обласних рейтингах, так і в загальноукраїнських. Тепер університетські педагоги прагнуть створити такі заклади середньої освіти з гуманітарного та інших профілів.

Володимир Орлов зазначив, що обласна державна адміністрація підтримує сучасний менеджмент університету, спрямований на розбудову ДНУ, та сприятиме подальшому розвитку взаємодії обласної влади з нашим університетом. Також він висловив підтримку кандидатці на посаду ректора ДНУ Ользі Соколенко та побажав реалізації всіх планів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram