Версія для друку

Ярмарок вакансій: новий формат

16 березня відбувся загальноуніверситетський «Ярмарок вакансій», до якого готувалися заздалегідь як працедавці, так і студенти та декани всіх факультетів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Традиційно метою зустрічі було встановлення безпосередніх контактів між працедавцями і здобувачами освіти для ознайомлення студентів із сучасними потребами ринку праці, вакансіями для вдалого працевлаштування. Захід пройшов у форматі онлайн на платформі Zoom. Цього року для обміну досвідом запросили й колег із Криворізького державного педагогічного університету.

«Ярмарок вакансій» відкрив перший проректор, професор Олег Дробахін: «Працевлаштування випускників – це майбутнє закладу вищої освіти, суспільне визнання якості освіти. Водночас, це й майбутнє випускника, показник його реалізації як фахівця. Роботодавці, які сьогодні до нас завітали, в онлайн-режимі даватимуть поради ефективної побудови кар’єри, тому бажаю кожному учаснику успіхів та ефективного спілкування».

У заході взяли участь представники 11 підприємств та організацій: Державне підприємство «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова», ТОВ «Інтерпайп-Україна», Головне управління статистики в Дніпропетровській області, Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області, Репетиторський центр «Логос», ТОВ «Незалежна лабораторія ІНВІТРО», Дніпровський міський центр зайнятості, ІТ-компанія Yalantis, Дніпропетровський обласний центр зайнятості, ТОВ «Епіцентр К», ІТ-компанія ZONE 3000.

Фахівці Дніпропетровського обласного центру зайнятості, зокрема, ознайомили студентів з актуальними вакансіями на підприємствах міста та області, розповіли про можливості здобуття додаткової освіти та надали практичні поради щодо складання резюме.

Представники ІТ-компаній Yalantis та ZONE 3000 поінформували студентів про специфіку своєї роботи, новітні напрями в розвитку ІТ-сектору, вимоги до кандидатів на посаду та заохочення, запросили до участі у підготовчих курсах, семінарах.

Для ознайомлення з вимогами до співробітників та особливостями корпоративної культури й кадрової політики у різних компаніях представники підприємств використовували презентації. Зацікавлені кваліфікованими кадрами, вони для відбору випускників і занесення їх у кадровий резерв запропонували контакти для зворотного зв’язку.

Варто відзначити належну організацію та особисту участь у заході деканів та студентів факультету економіки, біолого-екологічного та хімічного факультетів, факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства. Загалом, у «Ярмарку вакансій» взяли участь близько трьохсот здобувачів вищої освіти, а також випускників ДНУ, які виявили бажання приєднатися до онлайн-конференції за посиланням, що були розміщені на офіційному сайті ДНУ та у соціальних мережах Facebook, Instagram.

Сподіваємося, що наш «Ярмарок вакансій» посприяє встановленню нових контактів і буде корисним для всіх учасників. Бажаємо випускникам успіхів у працевлаштуванні та професійних звершень.

Відділ зв'язків з виробництвом та сприяння працевлаштуванню


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram