Версія для друку

У ДНУ пройшов I етап студентської олімпіади з англійської мови

25 лютого на кафедрі англійської мови для нефілологічних спеціальностей Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара пройшла щорічна олімпіада з «Англійської мови». Серед 35 учасників були переважно студенти І курсу.

В олімпіаді взяли участь студенти, які прагнули перевірити свої знання з англійської мови, оскільки за допомогою іноземної мови з’являється можливість спілкуватися з людьми по всьому світу. Туризм, кіно, мистецтво, наука, інтернет та інші сфери набувають нових забарвлень. Знання англійської мови дає набагато більше можливостей для власного розвитку та реалізації свого потенціалу. Адже з англійською мовою вам відкривається весь світ!

Із вітальним словом та побажаннями успіху й перемоги до учасників звернулася завідувачка кафедри англійської мови для нефілологічних спеціальностей, докторка філологічних наук Олена Гурко, яка відзначила: «Ми проводимо нашу університетську олімпіаду з англійської мови уже вдруге. Вітаю вас із початком. Зичу натхнення, здійснення мрій, амбітних емоцій та неперевершених здобутків. Молодь – це майбутнє нашої країни. Саме вам її створювати. Переконана, що кожен із вас ще заявить сміливо про себе в цьому подеколи нелегкому житті. Ви – сильні, обдаровані, завзяті. Тож бажаю впевненості та віри у власних силах».

Програма олімпіади передбачала виконання тестових завдань рівня B2 (аудіювання, читання, лексика). Роботи учасників оцінювали відповідно до розроблених критеріїв для кожного з виду завдань, і максимальна сума балів становила 100 балів. Завдання були укладені не лише з метою визначити найкращих, а й активізувати всі вміння та навички учасників задля бездоганного виконання поставленого завдання і тим самим виявити ґрунтовні знання студентів, що є цінним досвідом практичного використання мови в різних аспектах.

Переможцями першого етапу серед студентів стали:

І місце – Катерина Сонкіна (СМ-20-1),

ІІ місце – Дар’я Шаповалова (ЕФ-20-1),

ІІІ місце – Анна Срібна (ЕМ-20-1).

Як показує багаторічний досвід, проведення олімпіад з іноземних мов підвищує мотивацію студентів, підсилює змагальний складник освітнього процесу, сприяє популяризації вивчення англійської мови серед студентів університету, готує їх до успішного спілкування на міжнародному рівні.

Щиро вітаємо переможців та маємо надію, що наші студенти гідно представлять Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з англійської мови!

Тетяна Прищепа
канд. філол. наук,
доцентка кафедри англійської мови
для нефілологічних спеціальностей


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram