Версія для друку

Марафон патріотичних мистецьких подій, присвячений Героям Небесної Сотні

27 лютого в Палаці студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся Марафон патріотичних мистецьких подій, присвячений Героям Небесної Сотні.

У рамках Марафону відбулися заходи творчого, патріотичного та виховного спрямування, присвячені подіям Майдану: Відкритий конкурс української патріотичної пісні та поезії «Поклик серця», тематична фотовиставка, перегляд програми «Світ у пошуках щастя» пісочного Арт-театру «Три сестри» та зустріч з учасниками Революції Гідності.

Організатори заходу – Дніпропетровська обласна організація всеукраїнського об’єднання ветеранів, РБФ «Правозахист», Палац студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Ведучими заходу були директорка Палацу студентів ДНУ Оксана Рудковська та ветеран АТО, актор Дніпровського національного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Шевченка Ігор Кирильчатенко.

Розпочався марафон творчими виступами колективів Палацу студентів ДНУ: народної студії сучасного вокалу «Мрія», народного ансамблю фольклорного танцю «Веселка», ансамблю «Овація». Колективам вдалося створити урочисту святкову атмосферу, а під час виконання солісткою студії «Мрія» Людмилою Іщенко пісні «Пливе кача» розчулені глядачі піднялися і дослухали виступ стоячи. Також артисти та відвідувачі вшанували пам'ять Героїв України, Героїв Небесної Сотні, які віддали свої життя за нашу рідну землю, за Україну хвилиною мовчання.

Відкритий конкурс української патріотичної пісні та поезії «Поклик серця» розпочався знайомством із поважним журі у складі:

– Дмитра Свинаренка, канд. техн. наук, проректора ДНУ з науково-педагогічної роботи;

– Людмили Іщенко, володарки Гран-Прі міжнародних вокальних конкурсів, керівника народної студії сучасного вокалу «Мрія» Палацу студентів ДНУ;

– Ірини Пасько, канд. філол. наук, доцентки кафедри української літератури ДНУ імені Олеся Гончара;

– Ігоря Трахта, заслуженого працівника культури України, керівника народного театру-студії «Маски» Палацу студентів ДНУ;

– Володимира Лендича, голови Дніпровської міської організації всеукраїнського об'єднання ветеранів;

– Марини Чекалкіної, заслуженої працівниці культури України, директорки МКЗК «Дніпровська дитяча музична школа №15», лауреатки міжнародних фестивалів та конкурсів.

Учасниками конкурсу патріотичної пісні та поезії «Поклик Серця» стали не лише талановиті мешканці Дніпра, а й виконавці з інших міст та сіл області. Компетентне журі переглянуло творчі конкурсні виступи і, доки йшло обговорення результатів, глядачі насолоджувалися переглядом програми «Світ у пошуках щастя» пісочного Арт-театру «Три сестри» та спілкувалися з учасниками Революції Гідності.

«Для мене, як для справжньої патріотки нашої держави, дуже важливо та радісно, що в нашому місті відбуваються такі заходи. Із великою зацікавленістю дивилася виступи й можу з гордістю сказати, що в нашій країні дуже талановиті люди! Пісні, які співала старша вікова категорія, й вірші, які читали дівчата з нашого університету, зворушували своєю щирістю й ліризмом, це було неймовірно та дуже душевно! – поділилася своїми враженнями про захід студентка-філологиня Владоміра Гарбуз.

«З повагою і любов'ю ставлюся до нашої країни, тому на захід чекала з нетерпінням і сподівалася, що мені сподобається. Але те, що я пережила, неможливо передати словами. На самому початку, під час читання поезії про кохання солдата АТО і його дівчини, я розплакалася й не могла зупинитися до кінця заходу. Кожна пісня й поезія викликала в мене щире й непідробне захоплення. Найбільше мене вразили виступи дівчат із нашого університету й колективу ветеранів, які дуже зворушливо співали. Я в захваті і дуже хотіла б узяти участь наступного разу в подібному заході. Вдячна організаторам за чудову можливість ще раз відчути себе патріотами рідної країни. Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!», – прокоментувала захід Дар’я Селіна, студентка групи УТ-20-1.

Підбиваючи підсумки заходу, можна з упевненістю сказати, що була досягнута мета, яку поставили перед собою організатори свята: вшанувати подвиг учасників Революції Гідності та увічнити пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Ольга Живетьєва,
головна адміністраторка Палацу студентів ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram