Версія для друку

У центрі уваги – здоров’я студентства

19 лютого в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася Zoom-конференція для студентів із головною лікаркою КП «Обласний медичний психіатричний центр з лікування залежностей зі стаціонаром» ДОР Наталією Білою та головою Громадської організації з охорони громадського порядку «Сапсан» Геннадієм Соколенком. Під час зустрічі фахівці надали молоді кваліфіковане роз’яснення про медичні, соціальні та юридичні критерії поняття «наркотична речовина», розповіли, як протистояти різним спокусам і не потрапити в залежність від різного роду хімічних речовин.

В.о. ректора ДНУ Ольга Соколенко наголосила на тому, що тема зустрічі є досить актуальною: «Попри те, що в університеті багато проблем – із заробітною платою, опаленням тощо, проте потрібно залучатись і до соціальних проєктів, зокрема таких, які стосуються здоров’я нашого майбутнього покоління».

Головна лікарка КП «Обласний медичний психіатричний центр з лікування залежностей зі стаціонаром» ДОР Наталія Біла познайомила учасників зустрічі з вражаючими фактами і статистикою стосовно наркозалежних, розповіла про багаторічний досвід роботи з такими підопічними: «Сьогодні молодь не знає, з чого починається наркоманія. Моє завдання – навчити вас, як знайти в собі психологічний стрижень і втриматися від оманливих спокус. У Дніпропетровській області сьогодні 2,5 тисячі наркозалежних, які потребують кваліфікованої допомоги фахівців, 30% з них у дуже тяжкому стані, 60% – ВІЛ-інфіковані. Наркотики забирають усе – молодість, красу, любов, батьків, майбутнє. Усе це відновити потім дуже важко, часто неможливо». Студенти дізналися про явище «медичної наркоманії». Останнім часом замість терміну «наркоманія» у світі використовується термін «психічні поведінкові розлади, пов’язані з використанням психоактивних речовин».

Наталя Леонідівна закликала молодих людей бути пропагандистами здорового способу життя та запропонувала студентам-психологам відвідати заклад, у якому вона працює.

Також в.о. ректора ДНУ професорка Ольга Соколенко підписала меморандум із головою Громадської організації з охорони громадського порядку «Сапсан» Генннадієм Соколенком. Зокрема, йдеться про посилення охорони студентського містечка, про рейди в точки продажу алкоголю на територіях, прилеглих до корпусів університету.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram