Версія для друку

«Лідер студентської науки ДНУ»

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара вже всьоме пройшов щорічний конкурс «Лідер студентської науки ДНУ» за підсумками наукової роботи студентів у минулому навчальному році. Проведення конкурсу відбувається за активної участі та підтримки Студентського наукового товариства ДНУ.

Віктор Золотаренко

Традиційно переможці обираються за трьома напрямами. У напрямі «Суспільні й гуманітарні науки» перше місце посів студент групи РС-20м-1 факультету медичних технологій діагностики та реабілітації Віктор Золотаренко. Він здобув першість на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Соціальна робота», брав участь в організації проєкту «Підвищення обізнаності вразливого населення Дніпропетровської області щодо безпечної міграції та працевлаштування» та особисто супроводжував чотири тренінги для тренерів із питань протидії торгівлі людьми, провів два вебінари й тренінг для активної молоді Дніпропетровської області, під час яких поділився власним досвідом з тематики проєктного менеджменту та фандрейзингу. Віктор також є автором та співавтором восьми наукових робіт, активним членом Студентського наукового товариства ДНУ. Друге місце посіла Світлана Рєпіна, студентка групи ЕО-18-1 факультету економіки. Вона є співавтором наукової статті, яка надрукована у Канаді, співавтором тез доповідей дев’яти міжнародних та семи всеукраїнських і регіональних конференцій, відзначена грамотою ректора ДНУ за вагомі досягнення. Третє місце посіла студентка групи ЕФ-17-1 факультету економіки Юлія Калашнікова. Дівчина є співавтором двох наукових робіт у фахових виданнях України, співавтором тез доповідей 14 міжнародних та дев’яти всеукраїнських та регіональних конференцій.

Анастасія Галінська

У напрямі «Природничі науки» перше місце посіла Анастасія Галінська, студентка групи БХ-19м-1 біолого-екологічного факультету. Анастасія здобула ІІ місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Біологія», є співавтором тез доповідей восьми міжнародних та чотирьох всеукраїнських та регіональних конференцій, відзначена іменною стипендією Президента України. Студентка активно долучається до роботи Студентського наукового товариства свого факультету та університету загалом. Друге місце посіла студентка групи БЕ-19м-1 біолого-екологічного факультету Оксана Тетюха. На Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук за галуззю знань «Екологія» вона стала володаркою ІІІ місця, є співавтором двох наукових статей у фахових виданнях України, співавтором тез доповідей двох міжнародних конференцій, успішно брала участь у відборі на Всеукраїнську студентську олімпіаду з дисципліни «Екологія», активно долучається до наукової роботи кафедри геоботаніки, ґрунтознавства та екології. Третє місце посіла Анна Кутуєва, студентка групи РД-20м-1 факультету медичних технологій діагностики та реабілітації. Студентка здобула ІІ місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з дисципліни «Лабораторна діагностика» (медична секція), відзначена іменною стипендією Дніпропетровської обласної державної адміністрації, є співавтором тез доповідей чотирьох всеукраїнських та регіональних олімпіад, бере активну участь у науковій роботі.

Олексій Земляний

У напрямі «Технічні науки» усі переможці є студентами факультету прикладної математики. Перше місце посів студент групи ПЗ-20м-2 Олексій Земляний. Юнак відзначений іменною стипендією Президента України, є співавтором тез доповідей чотирьох міжнародних конференцій, бере активну участь в науковій роботі кафедри математичного забезпечення ЕОМ. Друге місце посів Андрій Сіряк, студент групи ПС-20м-1. Андрій проходив піврічне академічне стажування, брав участь у рецензуванні робіт Третього міжнародного семінару з комп’ютерного моделювання та інтелектуальних систем CMIS-2020, є співавтором тез доповіді міжнародної конференції, активно займається науковою роботою. Третє місце посів Олексій Сергєєв, студент групи ПС-19м-1, який є співавтором наукової статті, тез доповідей трьох міжнародних конференцій, бере активну участь у роботі Студентського наукового товариства факультету прикладної математики.

Значні наукові здобутки наших студентів, які також є переможцями Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт та Всеукраїнських студентських олімпіад, стипендіатами Президента України, активними науковцями, свідчать про високий рівень наукової підготовки, яким вирізняється Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара. Участь студентів у міжнародних та всеукраїнських конференціях, висвітлення результатів наукової роботи у фахових виданнях України говорить про їхню впевненість в актуальності досліджень, які вони проводять, та бажання поділитися результатами напрацювань з іншими науковцями. Усе це дозволяє констатувати якісну наукову підготовку студентів нашого університету!

Науковий керівник Студентського наукового
товариства Дніпровського національного
університету імені Олеся Гончара
доцент Вадим Горбань


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram