Версія для друку

У ДНУ завершився другий тур виборів ректора

Останнього дня 2020 року, 31 грудня, в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбувся другий тур виборів ректора.

У другому турі університетська громада голосувала за двох претендентів на посаду ректора Дніпровського національного університету – доктора хімічних наук, професора Сергія Оковитого і доктор технічних наук, професора Анатолія Саніна.

Відповідно, за підсумками підрахунку голосів, у другому турі за проректора з наукової роботи ДНУ, професора Сергія Оковитого проголосували 526 виборців (45,94%); за професора Анатолія Саніна – 531 виборець (46,38%); не підтримали жодного кандидата – 76 виборців (6,64%), які взяли участь у голосуванні; 12 виборчих бюлетенів були визнані недійсними.

За інформацією голови Організаційного комітету із проведення виборів ректора ДНУ деканеси факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, професорки Ірини Попової, другий тур виборів пройшов організовано, з дотриманням усіх вимог виборчого процесу. «Приємно, що виборці продемонстрували високу свідомість та відповідальність за спільне майбутнє – і навіть у цей передсвятковий день активно йшли голосувати. Всього у виборі очільника університету сьогодні взяли участь 1145 наших співробітників та студентів, а це більше, ніж 75% від загального числа виборців, внесених до списку», – прокоментувала Ірина Степанівна.

Однак, з огляду на те, що жоден із претендентів на посаду ректора Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара у другому турі не набрав понад 50% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні, МОН України має оголосити новий конкурс.

Протокол №2 виборчої комісії з виборів керівника вищого навчального закладу Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара від 31 грудня 2020 р.

Протокол №11 засідання організаційного комітету із проведення виборів ректора Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара від 31 грудня 2020 р.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram