Версія для друку

Триває другий тур виборів ректора

За попередніми підрахунками, станом на 14 годину проголосувало 1056 виборців. Тобто другий тур можна вважати таким, що відбувся.

Виборчі дільниці зачиняться о 15:00.

Нагадуємо, що сьогодні, 31 грудня 2020 року, у Дніпровському національному університеті триває другий тур виборів ректора. За результатами попереднього етапу голосування, до другого туру виборів вийшли два кандидати – доктор хімічних наук, професор Сергій Оковитий та доктор технічних наук, професор Анатолій Санін, які здобули 371 голос (24,31%) та 330 голосів (21,63%) відповідно.

«У зв'язку з тим, що в першому турі жоден із наших шести кандидатів не набрав 50%+1 голос від загальної кількості виборців, які мають право брати участь у виборах ректора університету, Організаційним комітетом було оголошено про проведення 31 грудня 2020 року другого туру виборів, – розповідає голова Організаційного комітету із проведення виборів ректора ДНУ деканеса факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, професорка Ірина Попова. – Наразі другий тур відбувається за тією ж процедурою, що і перший: працює та сама Виборча комісія, голосування проходить на тих же двох виборчих дільницях. Обом кандидатам, відповідно до законодавства, забезпечені рівні умови. За дотримання усіх норм виборчого процесу на дільницях стежать акредитовані спостерігачі від кандидатів на посаду ректора, а також представники громадських організацій і засобів масової інформації. За результатами сьогоднішнього голосування, переможцем другого туру стане кандидат, який набере понад 50% голосів виборців, що візьмуть участь у другому турі», – коментує Ірина Степанівна.

Загалом, за інформацією Організаційного комітету, право голосу на нинішніх виборах ректора мають 1526 осіб. Серед яких: 1144 виборця – це всі штатні викладачі та науковці Дніпровського національного університету, 145 виборних представників із числа інших штатних працівників, а також 237 представників студентства.

Голова Виборчої комісії Наталя Олійник зазначає: «Другий тур виборів розпочався вчасно. О 9 годині ми відкрили дільницю, і вже за першу годину проголосувало 258 виборців. Бачимо, що на дільниці людно, незважаючи на те, що день сьогодні особливий – відходить в історію минулий рік. Але ми розуміємо що, Університет – це високе слово. І це велика честь для нас працювати, навчатися в Університеті, тож ми би хотіли обрати достойного керівника. Я переконана, що наші викладачі, студенти і співробітники зуміють таки сьогодні об’єднати, як говорив М.Рильський, “красиве і корисне” та зроблять правильний вибір».

Наголошуємо, що аби вибори відбулися, необхідна явка понад 50% усіх виборців. Тому запрошуємо університетську громаду активно долучитися до виборчого процесу: прийти на дільниці та проголосувати. Процес голосування розпочинається о 9:00 одразу на двох виборчих дільницях нашого університету – Палаці студентів ДНУ (Мала зала, м. Дніпро, пл. Т.Шевченка, 1) та Жовтоводському промисловому фаховому коледжі ДНУ (м. Жовті Води, бульв. Свободи, 35, кімн.18). Вибори проводяться шляхом таємного голосування і триватимуть до 15:00. Під час голосування при собі необхідно мати: документ, що посвідчує особу, ручку та засоби індивідуального захисту.

Пам’ятаймо, що сьогодні кожен наш голос – вирішальний! Тож прийдімо та проголосуймо. Оберімо успішне майбутнє Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара разом!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram