Версія для друку

Студенти ДНУ – переможці конкурсу «Студент року Дніпропетровщини»

Шестеро студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара і танцювальний клуб «Ритм» Палацу студентів ДНУ відзначилися у щорічному обласному конкурсі «Студент року Дніпропетровщини».

Загалом, цього року про власні досягнення заявили 105 студентів із 23 ЗВО регіону. Обрані спеціальною комісією 10 переможців, 20 лауреатів та 18 дипломантів отримали від обласної держадміністрації відзнаки, цінні подарунки та сувеніри.

Усього вихованці вишів змагалися у десяти номінаціях: «Розумник року», «Спортсмен року», «Інноваційний прорив року», «Лідер студентського самоврядування року», «Громадський діяч року», «Художня самодіяльність року», «Волонтер року», «Митець року», «Студентський засіб масової інформації року», «Унікальна номінація року».

Переможцем у номінації «Інноваційний прорив року» став першокурсник фізико-технічного факультету ДНУ Ігор Шибка. Юнак є членом Національної команди України від Малої академії наук, автором наукових проєктів, переможцем та призером міжнародних та всеукраїнських конкурсів. «Я з малечку захоплююсь розробкою різних пристроїв, електронікою, програмуванням, ракетобудуванням та космосом. Саме тому вступив на фізико-технічний факультет. Вивчаю розробку систем керування космічними апаратами, – розповів на церемонії вручення нагород конкурсу Ігор Шибка. – Нагороду отримав за свій проєкт – мультипроцесну комбіновану систему телемеханіки. Її можна встановити на обладнання, яке має електроніку, механізми або двигуни. А потім – контролювати на відстані з будь-якої точки світу. Знадобиться тільки комп’ютер та інтернет». Дипломантом у цій номінації стала магістр спеціальності «Хімія» Аріна Скок. Дівчина є переможницею Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Хімія», авторкою наукових робіт та доповідей, учасницею наукових конференцій та грантових програм

У номінації «Громадський діяч року» переміг студент п’ятого курсу спеціальності «Соціальна робота» Віктор Золотаренко. Віктор – організатор та співорганізатор проєктів і заходів громадського (соціального) спрямування на рівні Дніпра, Дніпропетровської області та України.

Лауреатом у номінації «Художня самодіяльність року» став танцювальний клуб «Ритм» ДНУ – неодноразовий переможець та призер національних на міжнародних змагань з танцювального спорту.

Студентка другого курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» Дар’я Додон відзначилася у двох номінаціях конкурсу: стала лауреатом у номінації «Митець року» як учасниця та призерка міжнародних та всеукраїнських кінофестивалів, змагань та конкурсів, а також стала дипломантом у номінації «Розумник року» як учасниця наукових, науково-практичних конференцій за напрямом «Екологія».

У номінації «Студентський засіб масової інформації року» лауреат конкурсу – студентка четвертого курсу спеціальності «Журналістика», голова пресслужби ради студентів ДНУ Олександра Ткач.

Студент ІV курсу спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» Олексій Клименко – лауреат у номінації «Унікальна номінація року». Олексій – відеомонтажер, активіст, програміст, науковець, учасник конференцій та олімпіад.

Вітаємо наших студентів з вагомими здобутками та бажаємо бути і надалі активними й креативними!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram