Версія для друку

Завершився перший тур виборів ректора

23 грудня у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбувся перший тур виборів ректора. За результатами голосування до другого туру вийшли Сергій Оковитий та Анатолій Санін.

Загалом, у І турі виборів взяли участь шестеро претендентів на посаду ректора ДНУ: д-р. фіз.-мат. наук, професор Олег Дробахін; д-р. хім. наук, професор Сергій Оковитий; д-р. екон. наук, професор Ігор Сазонець; д-р. техн. наук, професор Анатолій Санін; д-р. політ. наук, професор Олег Тупиця та д-р. біол. наук, професорка Тетяна Шевченко.

Процес голосування тривав з 9:00 до 15:00 одночасно на двох виборчих дільницях – у Палаці студентів ДНУ (Мала зала, м. Дніпро, пл. Т.Шевченка, 1) та Жовтоводському промисловому фаховому коледжі ДНУ (м. Жовті Води, бульв. Свободи, 35, кімн.18) і проходив із дотриманням усіх протиепідемічних норм.

Вибори проводилися шляхом таємного голосування. За дотриманням відповідних норм та процедурою волевиявлення університетської громади на виборчих стежили акредитовані спостерігачі від кандидатів на посаду ректора, а також представники громадських організацій і засобів масової інформації.

Право обирати очільника закладу загалом отримали 1526 виборців, серед них: 1144 виборця – кожен штатний науковий, науково-педагогічний і педагогічний працівник; а також 145 інших штатних працівників та 237 представників студентства, обрані шляхом таємного голосування.

Як повідомила голова Організаційного комітету із проведення виборів ректора ДНУ деканеса факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства професорка Ірина Попова, перший тур виборів в університеті пройшов організовано, з дотриманням усіх вимог виборчого процесу. «Явка була високою. Усього в голосуванні взяли участь 1280 співробітників та студентів нашого університету – що становить 83,87% від загального числа виборців, внесених до списку. А значить, згідно з чинним законодавством, маємо всі підстави визнати вибори ректора у першому турі такими, що відбулися», – прокоментувала Ірина Степанівна.

Голоси виборців у першому турі розподілилися так: Олег Дробахін отримав 265 голосів (17,37%); Сергій Оковитий – 371 голос (24,31%); Ігор Сазонець – 22 голоси (1,44%); Анатолій Санін – 330 голосів (21,63%); Олег Тупиця – 107 голосів (7,01%); Тетяна Шевченко – 150 голосів (9,83%); не підтримали жодного кандидата – 25 голосів (1,64%); 10 виборчих бюлетенів були визнані недійсними. Відповідно, до другого туру виборів ректора виходять професори Сергій Оковитий та Анатолій Санін.

Протокол №1 виборчої комісії з вибору керівника вищого навчального закладу Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара від 23 грудня 2020 р.

Протокол №8 засідання організаційного комітету із проведення виборів ректора Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара від 23 грудня 2020 р.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram