Версія для друку

В університеті тривають вибори ректора

Шановні виборці – співробітники та студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара!

Нагадуємо: сьогодні, 23 грудня 2020 року, в нашому університеті – день виборів ректора.

Процес голосування розпочинається о 9:00 одразу на двох виборчих дільницях – Палаці студентів ДНУ (Мала зала, м. Дніпро, пл. Т.Шевченка, 1) та Жовтоводському промисловому фаховому коледжі ДНУ (м. Жовті Води, бульв. Свободи, 35, кімн. 18). Вибори проводяться шляхом таємного голосування і триватимуть до 15:00. На дільницях також працюватимуть спостерігачі від кандидатів на посаду ректора та громадських організацій, представники засобів масової інформації.

Усього у І турі виборів беруть участь шестеро претендентів на посаду ректора ДНУ: д-р. фіз.-мат. наук, професор Олег Дробахін; д-р. хім. наук, професор Сергій Оковитий; д-р. екон. наук, професор Ігор Сазонець; д-р. техн. наук, професор Анатолій Санін; д-р. політ. наук, професор Олег Тупиця; д-р. біол. наук, професорка Тетяна Шевченко.

За словами голови Організаційного комітету із проведення виборів ректора ДНУ деканеси факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, професорки Ірини Попової, виборчий процес в університеті відбувається із дотриманням усіх відповідних норм законодавства, де для кандидатів забезпечені рівні умови. «Усього у виборах очільника нашого університету братимуть участь 1526 виборців. Серед них: 1144 виборця – це кожен штатний викладач та науковець ДНУ, 145 виборних представників із числа інших штатних працівників, а також 237 представників студентства ДНУ», – зазначила Ірина Степанівна.

«Вибори ректора Дніпровського національного університету – подія, звичайно, дуже важлива для всіх нас, – говорить голова Виборчої комісії Наталя Олійник. – Наразі, вже за перші пів години, ми бачимо, що викладачі, співробітники та студенти виявляють високий рівень свідомості та відповідальності й активно ідуть голосувати. Загалом, наша виборча дільниця відкрилася вчасно, о 9 годині, а до того відбулося підготовче засідання. Поки що весь процес проходить у робочому порядку, все відбувається так, як і має бути. Сподіваємося, що й наші виборці, й Виборча комісія виконають усі свої функції, свій обов’язок», – поділилася спостереженнями Наталя Петрівна.

Запрошуємо університетську громаду активно долучитися до виборчого процесу: прийти сьогодні на виборчу дільницю та проголосувати. Із кандидатом, якого підтримали понад 50% виборців, МОН України укладатиме контракт. Відтак, кожен Ваш голос – вирішальний!

Наголошуємо, що для участі у виборах ректора Вам потрібно мати: документ, що посвідчує особу, ручку та засоби індивідуального захисту. Зі свого боку, Організаційний комітет та Виборча комісія ДНУ потурбуються про всі протиепідемічні заходи безпеки на виборчих дільницях.

Тож прийдімо та проголосуймо! Оберімо майбутнє Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара разом!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram