Версія для друку

6 грудня – День Збройних сил України

6 грудня наша держава відзначає День Збройних сил України.

День Збройних сил України встановлений постановою Верховної Ради України у 1993 році. Сьогодні Збройні сили України – військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються завдання з оборони України, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності.

У нашому університеті військово-патріотичне виховання спрямоване на вшанування і популяризацію військових звитяг і подвигів українського народу від козацьких часів до наших днів та підвищення престижу військової служби серед молоді.

Щороку відбуваються меморіальні заходи – мітинги – реквієми біля Пам’ятного знаку загиблим випускникам ДНУ, сучасним героям-захисникам суверенітету й територіальної цілісності України: Дмитру Астапову, Денису Гаврюшину, Володимиру Градиському, Роману Карасю, Павлу Левчуку, Сергію Петрову, Вадиму Ричкову, Андрію Савчуку, Олексію Тищику, Олександру Чернікову.

У 2018 році до 100-річчя університету в Палаці студентів відкрито портретну галерею «Їхні імена – в нашій історії», присвячену учасникам АТО із числа студентів, випускників і викладачів ДНУ та інших ЗВО Дніпра. Експозиція із 27 робіт стала подарунком від автора – професора Анатолія Щетиніна.

На загальноуніверситетському рівні і на факультетах проводяться військово-патріотичні лекції та бесіди, зустрічі з учасниками воєнних дій, військовослужбовцями і військовими волонтерами.

2017 року вийшла підготовлена групою аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді (нині – Центр гуманітарних проблем освіти та виховання молоді) книга «Ми пам’ятаємо! Університет звитяжний», присвячена славетним сторінкам історії та сьогоденню університету. У ній уміщені унікальні документи і матеріали про ратні діяння університетських співробітників, студентів та аспірантів під час Другої світової війни та бойових дій на сході України в наші дні, волонтерський рух, нариси про вихованців та працівників – Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв України, спогади ветеранів. Книгу та її окремі розділи можна прочитати на офіційному сайті університету.

В університеті підтримується атмосфера шанобливого ставлення до славних бойових традицій українського народу, ветеранів Другої світової війни та сучасних захисників держави, які є взірцем служіння Батьківщині.

Центр гуманітарних проблем освіти та виховання молоді


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram