Версія для друку

Студенти факультету економіки – фіналісти NBU University Сhallenge

20 листопада команда факультету економіки спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара презентувала результат свого дослідження міжнародному журі Національного банку України у конкурсі NBU University Сhallenge.

NBU University Challenge – це змагання студентських команд закладів вищої освіти України, які аналізували економічну ситуацію в країні та формували рекомендації щодо монетарної політики.

Для участі в NBU University Challenge 2020 зареєструвалися 35 команд – представники 27 університетів із 13 областей України та м. Києва.

Команда ДНУ складалася зі студентів 6-го курсу груп ЕФ-19м-1 та ЕІ-19м-1: Ганни Герман, Івана Корнієнко, Валерія Курінного, Валерія Хацько, Анастасії Шевченко та наукової керівниці професорки кафедри фінансів, банківської справи та страхування д.е.н. Юлії Макаренко.

Основним завданням команд було підготувати та презентувати власні рекомендації для Правління НБУ щодо монетарної політики.

Учасники мали обґрунтовано відповісти на ключове питання конкурсу: «Яким має бути рішення Правління НБУ щодо інструментів регулювання грошового ринку і чому?»

Крім нашої команди, до фіналу дісталися студентські колективи Одеського національного економічного університету та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Під час NBU University Challenge студенти продемонстрували навички сучасного макроекономічного аналізу, що покращать розуміння сутності монетарної політики та особливостей прийняття рішень у цій сфері. NBU University Challenge – це унікальна можливість для студентської молоді зазирнути за лаштунки роботи головного регулятора фінансового сектору країни.

Учасники NBU University Challenge змогли зблизька ознайомитися з роботою комітету монетарної політики Національного банку та поглибили навички аналітичного мислення, економіко-математичного моделювання, прийняття обґрунтованих рішень на макроекономічному рівні, навички командної роботи й публічних виступів, важливі для ефективного академічного навчання та успішного професійного розвиту в майбутньому.

Участь студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара у NBU University Challenge дозволило якісно доповнити та урізноманітнити теоретичне навчання в університеті корисним практичним досвідом.

Відтепер усім переможцям-фіналістам конкурсу надається можливість пройти стажування в Національному банку України.

Щиро вітаємо фіналістів конкурсу!

Кафедра фінансів, банківської справи та страхування


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram