Версія для друку

На мехматі пройшло пробне ЗНО з математики

15 листопада механіко-математичний факультет Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара провів для старшокласників дев’яте пробне тестування у форматі ЗНО.

Цього року був встановлений новий рекорд із кількості зареєстрованих учнів – понад 1400. Це школярі з різних куточків України: Дніпра, Борисполя, Полтави, Харкова, Одеси, Житомира, Києва, Павлограду, Кривого рогу, Знам'янки, Черкас, Рівного, Канева, Ужгороду, Сум, Львова, Херсону, Миколаєва, Умані тощо.

Карта учасників пробного ЗНО з математики

У зв'язку з карантином була обрана саме дистанційна форма проведення тестування: студенти й викладачі механіко-математичного факультету прагнуть допомогти школярам добре підготуватися до ЗНО з математики без ризиків для здоров'я.

Студенти розіслали посилання на завдання, підготовлені викладачами, і відповідні інструкції всім зареєстрованим учасникам. В інструкціях було вказано, як проходитиме тестування, скільки триватиме, о котрій годині стануть доступними завдання. Разом з інструкцією про проведення тестування вихованці факультету розіслали учням матеріали для самостійної підготовки до ЗНО з математики, а також посилання в соціальних мережах на сторінки механіко-математичного факультету з контентом, що також може допомогти добре підготуватися до іспиту з математики.

Крім того, під час сповіщення кожен учасник міг поспілкуватися зі студентом і запитати про спеціальності, вступ, навчання та особливості студентського життя.

Звернення студентів мехмату до школярів на телеграм-каналі факультету

Цікавим нововведення цього року було створення телеграм-каналу і чату. У телеграм-каналі наші студенти публікують корисну інформацію про ЗНО, завдання пробних ЗНО минулих років і розв'язки до них, формули тощо. У чаті всі охочі можуть висловлювати власні думки, поставити запитання організаторам або обговорити завдання з іншими учасниками. Ті, хто з певних причин не встигли взяти участь у пробному ЗНО з математики, можуть ознайомитися із завданнями в телеграм-каналі.

Загалом, в організації заходу на різних етапах взяли участь 53 студенти механіко-математичного факультету. Вони готували завдання, поширювали анкети для реєстрації, нагадували про дату проведення, інструкції та підтвердження реєстрації, день тестування, розсилали результати. Також студенти факультету надсилали інформацію про тестування у школи, в яких вони навчалися, створювали таблиці учасників, готували тексти для розсилання на електронні скриньки, відповідали на запитання учасників. Крім цього, планується запис відеоролика з детальним роз’ясненням завдань.

Наступне тестування від механіко-математичного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара заплановане на весну. Бажаємо успіхів вступникам при підготовці до ЗНО. До нових зустрічей!

Студентка механіко-математичного факультету
Анастасія Бугайова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram