Версія для друку

Колектив факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем запропонував на посаду ректора ДНУ професора Олега Дробахіна

На факультеті фізики, електроніки та комп’ютерних систем пройшло засідання трудового колективу у дистанційному режимі Teams-конференції. Від факультету висунули кандидата на посаду ректора Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара професора Олега Дробахіна.

На засіданні, де були присутні 57 осіб (члени вченої ради факультету, делегати від трудових колективів кафедр, студенти), обговорювалося висування кандидатом на посаду ректора ДНУ першого проректора університету, професора Олега Дробахіна, який багато років очолював кафедру фізики надвисоких частот, що згодом реорганізувалася в кафедру прикладної та комп’ютерної радіофізики. Зокрема, професор Олександр Коваленко зазначив, що Олег Дробахін пройшов шлях від студента Дніпропетровського державного університету, завідувача кафедри нашого факультету до першого проректора ДНУ: «Нині Олег Олегович виконує обов’язки ректора ДНУ. Він доктор фізико-математичних наук, професор, лауреат Державної премії в галузі науки та техніки. Олег Олегович багато років займався профорієнтаційною роботою, піклувався про розвиток нашого університету. Тому пропоную підтримати висування кандидатури Олега Дробахіна на посаду ректора ДНУ та безпосередньо підтримати своїми голосами на виборах».

Доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій Сергій Вовк сказав, що особисто знайомий з Олегом Олеговичем вже понад 40 років: «Ми разом навчалися в одній групі. Він є гарним товаришем, а в навчанні завжди був найкращим серед нас. Олег Дробахін справжній науковець, бо має найкращі показники в нашому університеті: у нього 196 публікацій, у виданнях, що індексуються науковометричною базою Scopus, – відзначив Сергій Михайлович. – Тому, безперечно, він буде покращувати умови нашої наукової і викладацької діяльності. Особисто я підтримую його кандидатуру на посаду ректора ДНУ та бажаю йому успіхів у роботі на користь усіх нас та на користь університету».

Олег Дробахін подякував колегам за довіру та підтримку, висловлені на його адресу. «Певні проблеми мені відомі. Але усвідомлюю, що досягнемо позитивних результатів, коли зможемо акумулювати думки й пропозиції нашого трудового колективу, – наголосив Олег Олегович. – Мені потрібна ваша допомога для розв'язання болючих проблем в університеті, й успіх матимемо лише за умови налагодженої співпраці в колективі».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram