Версія для друку

ДНУ – найвпливовіший університет регіону

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара визнаний лідером дніпровського регіону у рейтингу впливовості університетів світу InfluentialSchools. Усього до світового рейтингу, складеного інформаційним порталом AcademicInfluence, у 2020 році увійшли 183 заклади освіти з України.

Рейтинг InfluentialSchools складається групою науковців і фахівців з аналізу даних, які вже понад п’ять років оприлюднюють результати своєї роботи на сайті AcademicInfluence.

Із погляду розробників рейтингу, будь-який ЗВО впливовий не самий по собі, а завдяки людям, які в ньому навчалися або працювали. Тобто впливовість університету оцінювалася саме через тих людей з вишу, які зробили значний внесок у певній галузі. При ранжуванні для уникнення будь-яких упереджень і маніпуляцій фахівці звернулися до машинного навчання й створили спеціальний алгоритм, за допомогою якого гідні уваги люди пов’язувалися з конкретними закладами вищої освіти, кафедрами та навчальними дисциплінами.

Відповідно, найвпливовішими університетами України за 2000-2020 роки, за версією AcademicInfluence, були визнані: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Львівський національний університет імені Івана Франка. Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара став першим серед ЗВО нашого регіону та 20-им в українському національному рейтингу. Також до топ-50 українських ЗВО потрапили такі регіональні заклади, як: Національна металургійна академія України (21 місце), Придніпровська державна академія будівництва та архітектури (36 місце) та Криворізький національний університет (47 місце).

Загалом, у світовому рейтингу впливовості університетів лідирують Гарвардський (США), Лондонський (Велика Британія) та Стенфордський (США) університети.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram