Версія для друку

До уваги мешканців гуртожитків студентського містечка ДНУ

13 жовтня 2020 року було оприлюднено листа (№ 1/9-576) Міністерства освіти і науки України, у якому закладам вищої освіти рекомендується забезпечити тимчасовий виїзд студентів з гуртожитків з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року. Але зазначений лист має рекомендаційний характер.

Акцентуємо увагу, що питання найму житлового приміщення, проживання та виселення з гуртожитків регламентуються Житловим кодексом Української РСР (ст. 132), Цивільним кодексом України, Законом України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» (зокрема, ст. 19), Примірним положенням про користування гуртожитками, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 червня 2018 року № 498, та нормативними документами ДНУ.

Із кожним студентом при поселенні до гуртожитку було укладено договір найму житлового приміщення на конкретний строк. Відповідно до Цивільного кодексу України договір є обов’язковим для виконання сторонами, у ньому також передбачається порядок сплати за отримані послуги. Договір найму житлового приміщення може бути розірвано лише відповідно до чинного законодавства України.

Ураховуючи вище викладене, повідомляємо, що мешканців студентського містечка примусово виселяти з гуртожитків університет не буде. Залишатися у гуртожитках чи ні – ваша особиста справа! Якщо ви плануєте залишатись у гуртожитках, то звертаємо увагу не необхідність безумовного дотримання санітарних та протиепідемічних вимог. Якщо ви плануєте виселитись з гуртожитку, то необхідно звернутися до коменданта свого гуртожитку та оформити виселення у рамках чинного законодавства України.

За детальною інформацією звертайтеся до директора студентського містечка ДНУ Ірини Сєркової, тел.: 374-55-46.

Бережіть себе та своїх рідних, близьких! Бажаємо вам здоров’я!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram