Версія для друку

Фізтех відвідали випускники 1960-го року

Нещодавно відбулася творча зустріч фахівців фізико-технічного факультету Дніпровського університету імені Олеся Гончара з першопрохідцями ракетно-космічної галузі, випускниками 1960 року кафедри проектування та конструкцій.

Анатолій Тарасович Скочко та Валентин Володимирович Вереньов поділилися надзвичайно цікавими спогадами про перші роки функціонування факультету. З великим зацікавленням слухачі сприйняли розповідь про особливості організації навчального процесу в університеті у ті часи та практикуму на базових підприємствах країни. Адже тоді молоді фахівці отримували призначення в усі куточки шостої частини земної кулі – від Карпат до Камчатки, як на цивільні, так і на військові об’єкти.

Слава про випускників фізтеху котилася далеко попереду майбутніх прибульців на підприємства, як про надзвичайно талановитих, винахідливих, творчих фахівців, здатних не просто працювати за призначенням, а й відкривати нові перспективні горизонти на всіх напрямках ракетно-космічної галузі. Тому не дивно, що випускники фізтеху майже скрізь ставали провідними спеціалістами з проектування і конструювання нової техніки, провідними і головними конструкторами базових підприємств не лише ракетно-космічної галузі, а й машинобудування в цілому. Саме випускники 1960-70-х років заклали фундамент розбудови відомих на весь світ конструкторських бюро, що створили надсучасні ракети-носії, орбітальні станції, чисельні різновиди космічних апаратів. Про величезний ентузіазм, завзятість і цілеспрямованість студентів-шістдесятників розповідається у книгах спогадів про ті часи випускників факультету.

Також Анатолій Тарасович Скочко та Валентин Володимирович Вереньов у якості подарунку факультету презентували свій професійний скарб – книги про становлення фізтеху як лідера на шляху освоєння космічного майбутнього людства.

Родзинкою зустрічі було вручення почесної грамоти від випускників-шістдесятників декану факультету, професору Сергію Олександровичу Давидову, який відсвяткував своє шістдесятиріччя, з побажанням і надалі наслідувати славетні традиції фізтеху.

Наприкінці зустрічі почесні гості висловили впевненість, що сучасні випускники факультету і надалі будуть гідними продовжувачами традицій випускників-першопрохідців і з честю примножать його славу через роки.

Василь Шевцов, завідувач кафедри
проектування та конструкцій


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram