Версія для друку

Подорож у просторі й часі Володимира Демченка

У Києві у видавництві «Саміт-книга» побачила світ ґрунтовна публіцистична праця декана факультету систем і засобів масової комунікації ДНУ, доктора філологічних наук, професора, заслуженого журналіста України Володимира Демченка.

Книга «И я там был… Путешествие в пространстве и во времени: опыт трэвел-журналистики» – це подорож «хвилями моєї пам’яті», збірка розповідей про численні поїздки просторами Радянського Союзу, в якому автор народився і жив до здобуття Україною незалежності, та за його і її межі – від років студентських до днів сьогоднішніх. Часи, сказав поет, не вибирають, в них живуть і помирають. Неповторне обличчя епохи, якою вона бачилася і запам’яталася автору, закарбувалось і в душі, і на сторінках цієї книги. Для розповіді обраний жанр тревел-журналістики, вільний від суворих рамок і правил. Тому є надія, що книга знайде читачів не тільки в колі ровесників автора, а й серед молодших людей, у тому числі тих, хто пробує сили в журналістиці.

Як пише сам автор, «…напрацювався у мене особливий стиль оповіді. Навіть якщо треба було повідомити щось однією фразою, я неодмінно ставив її у контекст, намагаючись показати передісторію події, її розвиток і фінал, заради якого й велася уся розповідь. Для сприйняття усе це часом доволі складно (особливо якщо співрозмовник не налаштований довго слухати), але може дати йому безліч корисної та цікавої супутньої інформації.

Озброєний сучасною науковою термінологією, я для себе визначив цю манеру як персональний гіпертекст. У моєму викладі він розвивається логічно і послідовно, з розгалуженнями у минуле, паралельне сучасне і навіть забігами в майбутнє. Вдячному слухачеві усе це анітрохи не заважає».

Працю Володимира Дмитровича високо оцінили колеги. Зокрема, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, науковий співробітник Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАНУ Дмитро Дроздовський. До Вашої уваги, його рецензія «Подорожня пам'ять історій» у тижневику «Літературна Україна»: https://litukraina.com.ua/2020/10/05/podorozhnja-pam-jat-istorij-volodimira-demchenka/

Демченко Владимир. И я там был… Путешествие в пространстве и во времени: опыт трэвел-журналистики. — Київ: Саміт-книга, 2020. — 384 с., іл.

ISBN 978-966-934-256-0

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram