Версія для друку

Опубліковано консолідований рейтинг «Освіта.ua»-2020

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара у Центральному регіоні посів перше місце серед ЗВО, підпорядкованих МОНУ, поступившись лише Дніпропетровській медичній академії МОЗУ.

Для оцінювання закладів вищої освіти укладачі послуговувалися авторитетними серед експертів світовими і національними рейтингами: «Топ-200 Україна», Scopus та «Бал ЗНО на контракт», кожен з яких враховує різні критерії. Саме завдяки показнику «Бал ЗНО на контракт» медичні університети суттєво змінили ранжування в консолідованому рейтингу, адже встановлення мінімального балу на другий і третій предмет ЗВО на рівні 150 балів значно вплинуло на загальну оцінку.

Отже, цього року у підсумковій таблиці загальнодержавного рейтингу Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара посідає 13-у сходинку. Із дніпровських ЗВО його випереджає лише Дніпропетровська медична академія МОЗУ (10-а сходинка). Наступними в консолідованому рейтингу серед регіональних університетів є такі: Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» – 28-е місце, Придніпровська державна академія будівництва та архітектури – 48-е місце та Український державний хіміко-технологічний університет – 61-е місце відповідно.

У топ-10 кращих класичних університетів України наш університет упевнено посів сьому сходинку.

Загалом, 2020 року консолідований рейтинг охопив 241 заклад вищої освіти країни, що здійснюють підготовку бакалаврів та магістрів, та визначив лідерів у наступних семи категоріях: «Кращі класичні університети України», «Кращі приватні виші», «Кращі київські виші», «Кращі виші регіонів України», «Кращі педагогічні виші», «Кращі медичні виші», а також «Кращі навчальні заклади областей України».

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
за матеріалами сайту «Освіта.ua»


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram