Версія для друку

Прес-конференція «Особливості вступу-2020»

1 серпня стартувала реєстрація електронних кабінетів вступників, яка триватиме протягом усього періоду подання заяв на вступ. За інформацією МОНУ, вже створено понад 110 тисяч електронних кабінетів майбутніх бакалаврів. Дніпропетровська область – серед лідерів за кількістю зареєстрованих електронних кабінетів. Про старт вступної кампанії та на що варто звернути увагу розповідали ректор ДНУ Микола Поляков та відповідальний секретар приймальної комісії ДНУ Михайло Дергачов.

Учасники прес-конференції повідомили, що як і минулого року, усі вступники на основі повної загальної середньої освіти (крім тих, хто має спеціальні умови на участь у конкурсі за результатами вступних іспитів, зарахування за співбесідою та поза конкурсом) подають заяви тільки в електронній формі.

«Щодо термінів цьогорічної вступної кампанії. Із 13 по 22 серпня триватиме подача заяв документів для вступників на основі повної загальної середньої освіти. – зазначив відповідальний секретар приймальної комісії ДНУ Михайло Дергачов. – Із 3 серпня розпочалися творчі конкурси для вступу на спеціальності «Дизайн» та «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація». Із 6 серпня тривають екзамени та співбесіди для тих, хто має пільги і не складав ЗНО».

«Серед особливостей вступу-2020 для здобуття освітнього ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти є те, що вступні екзамени та творчий конкурс для вступу на бюджет відбудуться до початку прийому заяв, – наголосив ректор, член-кореспондент НАНУ Микола Поляков. – Відмінність від попередніх років полягає і в тому, що вступники можуть скористатися сертифікатами ЗНО 2017, 2018 та 2019 років, а для конкурсного предмету «іноземна мова» – сертифікатами 2018 та 2019 років з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на вибір вступника. Цього року зменшено кількість заяв до п’яти на місця держзамовлення. Конкурсний бал для вступу на бюджет має бути не менше 125 балів, а на спеціальності 081 «Право», 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», 292 «Міжнародні економічні відносини» – не менше 140 балів. Для здобуття освітнього ступеня бакалавра на основі диплома молодшого спеціаліста цього року є обов’язковим сертифікат ЗНО з української мови та літератури на усі спеціальності, на спеціальність 051 «Економіка» та на спеціальності галузі знань 07 «Управління та адміністрування» потрібні ще ЗНО з математики (на бюджет) або історії України (на контракт)».

Також уже відомі максимальні обсяги державного замовлення у ДНУ на прийом у 2020 році: на основі повної загальної середньої освіти – 1181 особа, на підготовку бакалаврів на основі ОКР «молодший спеціаліст» – 118 осіб (випускники коледжів і технікумів).

Учасники прес-конференції запросили до класичного Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара усіх абітурієнтів і побажали їм зробити правильний і корисний для всього їхнього майбутнього життя вибір.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram