Версія для друку

Вступники до магістратури подали 300 заяв у перший день

Із 5 до 22 серпня триває подача заяв документів для вступників до магістратури на основі освітнього рівня «бакалавр». У перший день, 5 серпня, вступники до магістратури ДНУ подали 300 заяв, повідомили під час прес-конференції «Особливості вступної кампанії-2020» ректор університету Микола Поляков та відповідальний секретар приймальної комісії Михайло Дергачов.

«Зазначимо, що цього року вперше впроваджено електронний вступ до магістратури на всі спеціальності, крім спеціальностей галузі знань 01 Освіта/Педагогіка, заяви на які вступники подають особисто, – наголосив ректор, член-кореспондент НАНУ Микола Поляков. – Також на усі спеціальності магістратури, крім спеціальностей галузі знань 01 Освіта/Педагогіка, вступники мають скласти єдиний іспит з іноземної мови за технологією ЗНО. Обсяг держзамовлення на підготовку магістрів цього року складає 399 осіб».

Олександр Комаров, заступник відповідального секретаря приймальної комісії ДНУ розповів, як працює Центр із обробки заяв від абітурієнтів, які вони подають через електронні кабінети: «Минулого року ми приймали заяви лише від бакалаврів, які подавали заяви на основі повної загальної середньої освіти. Цього року до них приєдналися магістри, за винятком спеціальностей галузі знань 01 Освіта/Педагогіка. Наразі ми обробляємо лише заяви магістрів, бакалаври почнуть подавати заяви з 13 серпня. Обробка вимагає певного часу, тому що вступники завантажують у електронних кабінетах копії додатків до своїх дипломів з оцінками, а нам потрібно вирахувати середній бал, для чого є відповідний калькулятор, потім додати до заяви і зареєструвати. Ця процедура майже нічим не відрізняється від обробки заяв вступників до бакалаврату, тому працюємо вже на повну потужність. Зазначимо, що інколи вступники, прочитавши інструкції, завантажують не додаток з оцінками, а сам диплом. Ми їм телефонуємо або пишемо на електронну пошту, щоб вони надіслали нам додаток до диплома. І потім доробляємо все так, як слід. Якщо виникають питання, з якими не можемо впоратися, ми звертаємося до ЄДЕБО, де нам завжди допоможуть. Також якщо у вступника до бакалаврату чи магістратури виникають труднощі при створенні електронного кабінету чи подачі заяви, або він невпевнений у своїх силах, він може звернутися до нашого центру. Наші фахівці допоможуть йому тут створити і електронний кабінет, і подати заяву на вступ».

Загалом, приймальна комісія працює в звичайному режимі, «ажіотажу» під час подачі заяв немає, зазначив відповідальний секретар приймальної комісії Михайло Дергачов.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram