Версія для друку

Дистанційне тестування з математики у форматі ЗНО

17 травня для учнів і школярів 10-11-х класів механіко-математичний факультет Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара провів тестування у форматі ЗНО в дистанційній формі.

Захід, на який зареєструвалося більше 700 школярів Дніпропетровської області, планували провести 4 квітня в очній формі. Але у зв’язку з уведенням карантину тестування довелося перенести на певний термін. Щоб не позбавляти школярів можливості гідно підготуватися до ЗНО з математики, студенти механіко-математичного факультету вирішили провести його дистанційно. Всі завдання, підготовані викладачами, перенесли в електронний вигляд, а посилання на завдання і відповідні інструкції студенти розіслали усім учасникам, які були реєструвалися раніше. В інструкціях було вказано, як проходитиме тестування, о котрій годині стануть доступними завдання, скільки часу триватиме тестування. Також звернули увагу учасників на те, що можуть статися технічні негаразди, а отже, їм необхідно бути готовими до таких ситуацій. Разом з інструкцією про проведення тестування студенти ММФ розіслали учням і матеріали для самостійної підготовки до ЗНО з математики.

Крім того, під час сповіщення кожен учасник міг особисто поспілкуватися зі студентом і запитати про спеціальності, вступ, навчання та особливості студентського життя. Багатьом було цікаво дізнатися про нові освітні програми спеціальності 111 «Математика».

Подібне тестування механіко-математичний факультет ДНУ проводить вже увосьме, однак прикметною рисою нинішнього тестування стало те, що воно проходило дистанційно. В цілому, у визначений день в тестуванні взяли участь близько 200 учнів. Ще у 20 виникли технічні проблеми, а тому спеціально для них розробили додаткове тестування в такому ж форматі.

Загалом, в організації заходу були зайняті 42 студенти механіко-математичного факультету ДНУ, оскільки ЗНО проходило в кілька етапів:

- підготовка завдань;

- поширення анкети для реєстрації;

- нагадування про дату проведення, інструкції та підтвердження реєстрації;

- день тестування;

- розсилка результатів.

Зокрема, студенти ММФ створили таблицю учасників, підготували текст для розсилок, а також провели аналіз результатів тестування. За результатами аналізу більшість школярів вже добре підготувалася до ЗНО і може набрати прохідний бал. Відтак, усім зареєстрованим учасникам розіслали запрошення до вступу на спеціальності механіко-математичного факультету.

А наступне подібне тестування від механіко-математичного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара заплановано на осінь. Бажаємо успіхів вступникам при складанні ЗНО!

Голова студентської ради ММФ
Марія Нікуліна


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram