Версія для друку

Фахівці ДНУ взяли участь у телемостах із КНР

Представники ДНУ долучилися до проведення ініційованих Дніпропетровською обласною держадміністрацією двох телемостів: між керівництвом області та КНР, а також між медиками з обох країн.

Так, 18 травня у конференц-залі Дніпропетровської обласної ради відбулася зустріч керівництва області з представниками громадської організації «Українсько-китайський центр сприяння комерції та інвестицій», у якій взяли участь чотири магістри ДНУ – громадяни КНР. Йшлося переважно про економічну співпрацю та інвестиції у розбудову області, а також організацію повернення додому понад 300 студентів – громадян КНР.

Випускники ДНУ Ван Пенфей, Чжан Мінсюань, Ван Цзінвень, Цзян Фанцзюн завершили навчання та успішно захистили дипломи за спеціальністю «Менеджмент (Бізнес-адміністрування)». Наразі вони ще перебувають в Україні та очікують повернення на Батьківщину після послаблення карантину та встановлення авіасполучення.

Губернатор Олександр Бондаренко наголосив, що сьогодні наша область є великим індустріальним та економічно-потужним регіоном. Цього року співпраця з фахівцями КНР медичного напряму в боротьбі з COVID-19 є пріоритетною, про що свідчить організація відеоконференцій з медиками КНР та України. «Співпраця центру з керівництвом області спрямована на розбудову нових технологічних підприємств у місті Дніпро. У нашому місті також створена інвестиційна рада для спрощення процедури інвестиційного процесу та вирішення консалтингових питань, – наголосив губернатор. – Ми готові надавати пільги та привілеї для інвесторів потужних компаній КНР».

Питання повернення громадян КНР на Батьківщину перебуває на стадії обговорення та затвердження проекту реалізації авіаперевезення.

Друга відеоконференція «Один пояс, один шлях – згуртована робота медиків у боротьбі та запобіганні COVID-19» пройшла між медиками з України та КНР 20 травня. Її метою була системна робота із залучення досвіду китайських фахівців для попередження розповсюдження та лікування захворювань, спричинених коронавірусом.

В організації та проведенні телемосту взяли участь фахівці ДНУ: декан факультету медичних технологій та реабілітації, професор М.Б. Щербініна; завідувач кафедри загальної медицини, професор Т.М. Шевченко; начальник відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн та академічних обмінів, доцент К.В. Геті. Вони забезпечили інформаційно-технічний супровід та підготовку актуальних питань до китайської сторони. Переклад матеріалів відеоконференції та усний синхронний переклад здійснювала група у складі асистента кафедри порівняльної філології східних та англомовних країн Ю.О. Гоголіної та іноземних студентів ДНУ – громадян КНР Чжан Міньсюаня та Фен Дзінвеня.

Загалом, відеоконференція тривала понад три години із застосуванням технологій ZOOM. До неї приєдналися понад 1200 представників медичного напряму зі всієї України. Також ініціативу підтримав та був на зв’язку перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов.

Під час зустрічі обговорили низку важливих питань, китайські медики ділилися власним досвідом лікування захворювань, спричинених COVID-19. По завершенні відеоконференції учасників нагородили почесними грамотами.

Крістіна Геті,
начальник відділу підготовки фахівців
для зарубіжних країн та
академічних обмінів, доцент


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram